Златен венец от "Голяма Косматка"

 • Кат. номер: 0610
 Реплика на златен венец, открит в могила „Голяма Косматка“ край Казанлък. Луксозен подарък за бизнес лидери, чужденци или за човек, когото искате да впечатлите.

 

 Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

Размери:

 • вътрешен диаметър 140 мм,
 • външен диаметър 350 мм.

 

Месингова табела с надпис до 150 символа и размер 150мм х 30мм – цена 50лв

По-дълъг текст и размер на табелката, цената е по договаряне.

 

Тук можете да намерите примери за текст върху месингова табела 

 

 

 
3 760,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 3 760,00 BGN
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Златният венец е открит в могила „Голяма Косматка“, край Казанлък, заедно с киликса, сребърната кана и фиалата.

Според археолозите, венецът е принадлежал на владетеля на одрисите Севт III. Определят го като символ на властта.  Оригиналът е с диаметър приблизително 450 мм. Украсен е с над 200 дъбови листенца и над 70 жълъда. Царят го е поставял върху шлема си по време на паради, за да впечатли поданиците, аристократите и гостите на тракийското царство.  Изработката му е истинско произведение на изкуството.

Ако желаете да научите повече за откритите антични предмети в могилата „Голяма Косматка“, можете да прочетете  статията.

 

Златния венец е подходящ за

 

 • Бизнес лидери. Хората, достигнали до висока позиция в бизнес сферата, със сигурност заслужават подарък, като признание за техните успехи. Впечатлението, което ще направите при поднасянето на великолепния дар, ще бъде забелязано и  оценено.
 • Подарък за чужденец. Репликите на антични съдове са високо ценени от чужденците. Забележителната изработка на венеца привлича вниманието със своето изящество и аристократизъм а и подаръците, свързани с историята ни се запомнят за дълго.
 • Когато искате да направите впечатление на някого, без значение дали заема лидерска позиция или просто му се възхищавате, изящния златен венец на владетеля Севт III, е великолепен подарък. Вашият избор ще бъде достойно оценен.

 

Защо да подарите златния венец

 

 • Той е ценност. Изработен по подобие на оригинала, с голяма прецизност и по технология, взаимствана от древните майстори, златният венец е символ на царската власт. Той ни отвежда в древността, към приказно тракийско съкровище. Подарете цялото богатство и блясък на владетеля на важен за вас човек.
 • Той е произведение на изкуството. В свят на технологии, сътвореното с много любов от ръцете на човек остава вечно. Венецът е изработен ръчно, с изключително внимание към всеки детайл. Направете впечатление с царски подарък, който предизвиква скъпоценна емоция.
 • Той ще напомня винаги за вас. Както е казал Робърт Грийн, американски писател, сценарист и публицист „Всеки, който иска да има приятели, не трябва да цени собствеността си над всичко останало, но трябва да придобие приятелство чрез щедри подаръци.“ Когато подарите златния венец, бъдете сигурни, че ще бъдете запомнени завинаги.

 

От какво е изработен златният венец

 

Истинско предизвикателство е изработването на античните съдове в наши дни. За да постигнем тяхното великолепие и царствено излъчване, ние използваме технологии, близки до тези на занаятчиите от древните времена.

Венецът се състои от два основни клона, към които прикрепяме 13 бр. по-малки клончета. Листата са около 150 бр., а жълъдите са приблизително 45 бр. Дъбовите листа изрязваме и обработваме поотделно. Спояваме жълъдчетата към фините стебла. Прикрепваме ги към клончетата и след това ги обработваме на групи. Запояваме ги едно по едно към двата главни клона, които образуват короната. Накрая позлатяваме с 24К злато. 

За да съхраните блестящия вид на изделията, закупени от нас, прочетете статията с указания как да се грижите за тях

 

Направете подаръка още по-личен

 

 • Златният венец поставяме в луксозна, ръчно изработена кутия. В нея, под или над, ювелирното изделие, можем да поставим метална табела с Ваше послание, име, дата или фирмен знак. По този начин, адресираме подаръка специално към получателя. Този жест подчертава Вашето лично отношение и придава по-голяма емоционална стойност на подаръка.
 • Красивата опаковка грабва вниманието и увеличава ефекта от подаръка. Всички наши изделия получавате в луксозна кутия, съобразена с предмета. В нея поставяме сертификат, издаден от „Зографов и син“, който гарантира автентичността на изделието. В кутията има кратко описание на историята на предмета и кратка информация за нас. Добавяме  и луксозен каталог със снимки на някои от нашите артикули. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, поставяме кутията в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване.

 

Направете подарък, който впечатлява и остава за цял живот.

 

Срок за изработка

 

Ако златния венец не е в наличност, срокът за изработването е 20 работни дни след приемане на поръчката.

 

Направете  Вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

 

За нас е удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност.

 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

Пишете ни или се свържете на Viber на тел. 0887 697 228

Очакваме Ви!

 

На всяко 1-во число от месеца, компанията ни запазва правото  да актуализира цените на артикулите, според Общите условия. Всички направени поръчки преди тази дата, няма да бъдат променяни и остават на договорената цена. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 697 228