ПРЕДСТАВЯНЕ„Ние превръщаме Вашия подарък в скъп емоционален спомен.“

Фирма "Зографов", основана през 1991 г. от Николай и Тициана Зографови, е семейна компания за дизайн и производство на изделия от благородни и цветни метали и екзотична дървесина. Изработваме ювелирни изделия по поръчка: съдове, семейни ценности, сувенирни реплики на предмети от антични съкровища, официални протоколни подаръци, аксесоари за пури и лули и др.


Технологията и ръчната изработка, която използваме, е близка до техниката на древните майстори, но обогатена със съвременни методи, за да се постигне качество и трайност.

Сред притежателите на наши изделия “Зографов” са Анджелина Джоли, Анатолий Карпов, Клаус Майне, Феликс Баумгартнер, Симеон Сакскобургготски, бивши и настоящи държавни глави като Албер II, Владимир Путин, Георги Първанов, Бронислав Коморовски, Нурсултан Назърбаев и Бил Клинтън, на когото президентът Петър Стоянов връчва изработената от нас награда на “Център за глобален диалог и сътрудничество” (CGDC) с форма на земното кълбо, по дизайн на Любомир Зографов.


 

„Когато създадохме фирмата със съпругата ми преди 27 години, не съм си представял, че изделията, които изработваме, ще принадлежат на президенти, дипломати, артисти, известни личности от цял свят… Старал съм се винаги да пресъздавам елегантността и финеса на детайлите, да улавям желанието на клиента и да му поднасям мечтания предмет.

Особено чувство на гордост е да си част от многовековна фамилия и да знаеш, че прадядо ти е изографисвал базиликата „Свети Петър“ в Рим. Да усещаш артистичния дух на предците си, който се предава през поколенията и който притежаваме и днес. Щастлив съм, че успях да споделя уменията и знанията със сина ми, така както са го правили дедите ни. Неговата енергия и талант на художник издигнаха нашите творби като еталон на вкуса и класата.“

Николай Зографов
 

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки