МАТЕРИАЛИ


ЛЮБОПИТНО ЗА МАТЕРИАЛИТЕ, КОИТО ИЗПОЛЗВАМЕ


СРЕБРО

Освен безспорните естетически качества на среброто, то има уникално антибактериалното въздействие върху човешкия организъм и има невероятна способност да пречиства водата за пиене.

Среброто има много приложения и неговото търсене е голямо, но в началото на 21 век се оформя тенденция на нарастващ дефицит в добиването му заради изчерпване на познатите сребърни залежи.

Чистото сребро е с проба 999.9, което означава че съдържанието на сребро е 99,9%. Такъв метал е много мек и труден за обработка. В практиката среброто се смесва с други метали за получаване на сплави, които притежават нужните свойства в зависимост от предназначението си.

Сребро проба 950 е известно като britannia standard=958/1000 или french 1er titre= 950/1000. То има съдържание 95,8% сребро и 4.2% мед или друг метал, което го прави подходящо за ръчно изработване на съдове.

Съдовете от масивно сребро се маркират в лаборатория за проверка и маркиране на благородни метали към териториалните дирекции на Националната агенция за приходите.


МЕД

Медта представлява мек и ковък метал с изключително добра топлопроводимост и електропроводимост. В неокислено състояние има червеникаво-оранжев цвят, а изложена на влиянието на въздуха се покрива с плътен слой зеленикава патина. Медта е един от най-широко използваните метали, като нейните сплави са известни на хората от хилядолетия.

През Римската епоха основен източник на мед в Средиземноморието е остров Кипър, откъдето идва и латинското име на метала (от латински: cuprum). Съединенията на медта, най-вече нейните соли, които придават син или зелен цвят на минерали като тюркоаза, в миналото са използвани широко като оцветители. Медните йони са разтворими във вода и в ниски концентрации се използват като бактериостатично вещество, фунгицид и импрегнант за дървесина. В същото време те са важно вторично хранително вещество за всички висши растения и животните, при които медта влияе на функционирането на черния дроб, мускулите и костите.


ДЪРВЕСИНА

Дървесината е една от най-старите и популярни суровини, но и една от най-важните за човечеството. Настроението което допринася дървото в дома е уют и топлина. Разнообразието от екзотична дървесина която използваме предлага богата гама от цветове, от строгия тъмнокафяв цвят на венге, през мекия и златист орех, до светлия ниангон. Изберете този цвят, който ще отива най-добре на нашата обстановка и ние от „Зографов и син“ ще изработим Вашето желано изделие според Вашите изисквания.

Сравнение на продукти
Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки