• Начало »
  • Новини »
  • От дървени чаши до изискано уиски: беседа за връзката между двата свята Част IV

От дървени чаши до изискано уиски: беседа за връзката между двата свята Част IV

От дървени чаши до изискано уиски: беседа за  връзката между двата свята Част IV

                   

                           Продължение от 

         Статия 3

  

 

 

 

Това може да Ви бъде интересно

 

 

 

Някой спомена:

 

     - Забелязали ли сте, че тези чаши не са да се напиеш, а да вкусиш от любима напитка след тежък ден, да разпуснеш, да се почувстваш добре, да се заредиш с положителни мисли? Те не предразполагат за опиване, а за спокойна вечер, в която освобождаваш напрежението и релаксираш.

 

Първи вмъкна:

 

     - Нека приемем, че пиенето на уиски не е нещо редовно, а по-скоро нещо специално. Чашата е аксесоарът, който допълва обстановката и ме радва визуално. Представям си, че идва краят на седмицата, и аз искам си доставя удоволствие, да си налея в нея специално скъпо и отлежало уиски, защото седмицата ми е минала успешно. Още повече, чашата е проектирана и направена така, че да може вътре уискито да разгъне своя аромат и да видя неговите отблясъци по стените на съда. Предпочитам допълнителния материал да е сребро, защото искам да виждам естествения цвят на уискито.

 

 

 

 

Пети се обади:

 

     - Аз предпочитам златото, защото отблясъците и играта на светлини е нещо което ме омайва.

 

Трети спомена:

 

     - Направило ми е впечатление, че дървените чаши за уиски са много търсени за подаръци. Клиенти, които познават добре навиците на човека, на когото искат да ги подарят, лесно избират цвят, вид дървесина и с какъв метал да ги композират.

 

 

 

 

Тези, които не знаят предпочитанията на получателите, се доверяват на нашите съвети. Харесват им предложенията, които им даваме за метална табелка с послание, която да поставим в кутията.

 

 

 

 

     - Имаме много позитивни отзиви за тази услуга. Освен метални табелки, ние предлагаме и гравиране на текст върху самата чаша – каза Втори.

 

     - А какво ще кажете за големия комплект? – попита Пети.

 

     - Когато поставим всичко в него - две чаши за уиски, пепелник за пура, поставка за пура и бутилка уиски – кутията става тежка и се получава истински богат подарък. Комплектът може да бъде само чаши с пепелник или чаши с бутилка уиски.

 

 

 

 

Последните варианти са доста търсени и правят силно впечатление. Безспорно, това е хубав и луксозен подарък. – уточни Трети.

 

Пети попита:

 

     - А какво ще кажете за дървесината, за различната обработка?

 

Трети се впусна в разяснения:

 

     - Дървесината е от значение дотолкова, доколкото ти имаш отношение към нея. Има хора, които не ги интересува каква е тя, а по-скоро нейната визия, цвят, обработка. Как въздейства при допир с ръката, дали е гладка, нежна или обратно грапава. Други се вълнуват от вида ѝ. Някой харесва тежка, неравна и тъмна чаша, друг предпочита светлата, лека и кадифена на допир. Както преди малко споменахме, от собственото ни настроение зависи каква дървесина предпочитаме в момента.

 

 

 

 

     - Обработката на всяко дърво е по различен начин, – намесва се Втори – защото те имат специфична структура, фладер, плътност, жилките са по различен начин разположени. При обработването и по-специално след шлайфане на явора, той има перлен ефект, сякаш е седеф, гладък и бял. Обработката при венге е обратно, вида е матов, груб, все едно е втвърдена изкопаема растителност. Той създава много прашна среда, която допълнително затруднява работата с него. Орехът има своята специфична миризма. Черешата мирише на канела, а дъба има кехлибарен оттенък, пречупва светлината като седеф.

 

     - Познавам всяко дърво, което ми е минало през ръцете. Ще позная всяка чаша. – каза Първи. – Аз виждам прекрасни всички ефекти на дървесината, виждам по-твърдите места, които се заоблят като речни камъни, по-меките остават дълбоки като клисури. Обработвам дървото и в главата ми изкачат картини и сюжети, мисълта ми гради поезия. То е енергия, която въздейства със силата си. Всеки допир със сетивата – взор, мирис, докосване – прави отношението ми близко към дървото.

 

 

 

 

В обобщение казано, предпочитанието на цветовете и дървесината, от която са изработени чашите е според моментното ни настроение. Така както слушането на музика или желанието ни да излезем на среща или да останем в къщи с любима напитка зависи от настоящето ни състояние на духа. Когато сме радостни избираме светлите тонове – бялата или синята чаша, ако сме настроени за размисъл, тогава чашата от орех повече би подхождала, ако сме победители в този ден, може би червената или черната ще са върхът, а когато търсим вдъхновение може би дъбовата ще достави емоция най-добре.

 

 

Благодарим Ви, че прочетохте нашата статия! Надяваме се, че тя беше полезна и интересна за Вас. Желаем Ви успех във всичко, което правите, и да постигнете всички свои цели! Благодарим Ви, че сте част от нашата общност!

 

 

 

Ние от Зографов и Син сме тук, за да направим избора на подарък лесно и приятно преживяване. Независимо дали търсите идеалния дар за близък човек или за корпоративно събитие, ние разполагаме с богато разнообразие от възможности, които ще впечатлят всякакъв вкус и предпочитания. Ако желаете, ще Ви консултираме и ще Ви помогнем да изберете най-подходящия подарък за Вашия случай.

прочети още

Можете ли да познаете кое е това нещо, което притежават Анджелина Джоли, шахматистът Анатолий Карпов, Клаус Майне от „Скорпиънс”, австрийският парашутист, който скочи от „ръба” на космоса Феликс Баумгартнер, Симеон Сакскобургготски, АлберII и президентите Георги Първанов, Бронислав Коморовски, Нурсултан Назърбаев, Бил Клинтън и Владимир Путин? това са ювелирните изделия на семейната фирма „Зографов и син” – луксозни подаръци, предимно от благородни материали, които разнасят славата на България във всички краища на света.

прочети още

Българската марка е нарицателно за изящни изделия с красота, стил и уникалност Сребърни чаши, съдове от екзотична дървесина, реплики на тракийски съкровища: повече от 30 години луксозните артикули с марката Зографов са най-добрият избор за подаръци, които впечатляват, вдъхновяват и говорят за красота, сила и майсторство.

прочети още

„Коя дървена чаша за уиски да избера? Имате с различна дървесина, цвят и метал – сребро или позлата. Какво бихте ми предложили?“ Предпочитанието на цветовете и дървесината....

прочети още

Чашите за уиски изработени от орехова дървесина имат наситен, тъмен цвят и гладка текстура, която се чувства удобно в ръката. Комбинацията от материали, топлата и естествена красота на ореховото дърво .....

прочети още

Чашите за уиски от череша имат топъл, привлекателен вид и често се използват за специални поводи. Комбинацията със златни или сребърни акценти, допълват естетиката на дървото. Екзотична, с подчертана ......

прочети още

Уникалният подарък е незабравим дар, той показва на получателя, че наистина мислите за него, че го разбирате и знаете какво има значение за него. Такъв дар отразява връзката ви. Това е обмислен подарък, който идва от сърце и носи радост. Начинът, по който дарявате е пряко свързан с личното Ви отношение към човека.

прочети още

През годините сме изписвали върху месингови табелки много поздравления, лични пожелания или само имена и дати. По-долу Ви показваме различни текстове-примери според повода. Това може да Ви улесни, когато съставяте Вашият текст.

прочети още

Ако желаете, ние можем да се погрижим за Вашите изделия. Обадете ни се и ще възстановим не само сребърния съд, но и ще нанесем допълнително златно покритие. Така, отново ще притежавате Вашата любима чаша или кана в първоначалния ѝ вид.

прочети още

В тази статия Ви разказваме какво символизират различните видове дървета, как се изработват съдовете от дърво и в какъв вид ги получавате от нашето ателие. Така ще Ви е по-лесно да изберете най-подходящите за Вас или за човека, на който искате да ги подарите.

прочети още

Според последните изследвания, направени от американските биолози и епидемиолози, среброто е в състояние да се справи с новите вируси и бактерии, за разлика от повечето известни антибиотици и антисептични средства. Затова не е странно, че сребърната вода се очертава да се превърне в антибактериално чудо.

прочети още

Когато искате да зарадвате свой близък, приятел или колега по случай празника му, направете нещо специално за него. Подарете му нещо оригинално, въздействащо, персонално, луксозно – нещо уникално. Благодарността, която ще видите в очите му, ще Ви направи щастливи.

прочети още

Ние от “Зографов и син” ви предлагаме луксозни подаръци, събрали дух, емоция и сантимент каквито, обещаваме ви, няма да намерите другаде! ИЗБЕРИ ЦЕНЕН ПОДАРЪК Какъв подарък да изберете за 50-та годишнина?

прочети още

Когато ви се налага да правите протоколни подаръци или да търсите оригинален подарък за чужденец, възможно най-добрият избор са репликите на тракийски съкровища

прочети още

Има две много реални причини, заради които трябва да се купуват делови подаръци, едната е да благодарите на някого за работата му през годината. Другата - да си гарантирате, че този човек ще продължи да мисли за вас

прочети още

Рогозенското съкровище е открито случайно през 1986г в с. Рогозен. Селото се намира в Северозападна България, близо до гр. Враца.

прочети още

Великденските обичаи са много почитани сред християните по цял свят. Единият от тях е свързан с яйцето. Не е известно от кога датира тази традиция. Някои казват, че яйцата са се боядисвали и раздавали още в Древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция.

прочети още

Да създадеш неповторима емоция на най-близкия или да впечатлиш бизнес партньор, желанието да оставиш нещо за децата си, за децата им, дори за хората след стотици години, е незаменимо чувство и силна мотивация.

прочети още

Ако някога посетите музея във Враца, в трезора му ще откриете невероятна гледка: десетки малки съдове, поставени в специални камери, сякаш говорят и разказват своята история. Пищните им детайли искрят в тъмното и можем само да си представяме как са били изработвани от древните майстори.

прочети още

Когато търсите подарък за имен ден, изберете го така, че да отговаря на историята и образа на празнувания светец. Като стил и направа е добре да се насочите към ръчна изработка, дървен материал, благородно покритие. Ако човекът Ви е близък и имате финансова възможност, подберете предмет от масивно сребро, който ще донесе по-голяма емоционална стойност и ще остане във времето като истинско произведение на изкуството.

прочети още

Майсторските изработки на „Зографов и син“ от злато, сребро и екзотична дървесина се предават от поколения от Андреа Пунчева

прочети още

Когато преди 26 години Николай Зографов решава да се посвети на своето фино изкуство, той не предполага, че след години творенията му ще принадлежат на президенти, дипломати, аристократи, артисти и известни личности от цял свят. Талантливите му ръце извайват съвършени композиции от благородни метали и екзотична дървесина, превръщайки предметите в истински произведения на изкуството.

прочети още

Любомир Зографов пред Bulevard.bg - за наследствения занаят да изработваш подаръци за ценители, Светия граал като вдъхновение и умението да впечатлиш дори Бил Клинтън

прочети още

Тoва, което ни прави различни, е че ние създаваме положителни емоции с всеки наш продукт. Поднасяме радост, облечена в усмивка и добра дума.

прочети още