• Начало »
  • Новини »
  • От дървени чаши до изискано уиски: беседа за връзката между двата свята Част III

От дървени чаши до изискано уиски: беседа за връзката между двата свята Част III

От дървени чаши до изискано уиски: беседа за  връзката между двата свята  Част III
 

                   Продължение от     

Статия 2.

 

 

 

 

Дървена чаша за уиски от череша и позлата

 

 

 

 

 

 

 

Шести каза, че му харесва червената чаша за уиски от черешово дърво. Свързва я със специален повод. Всички се съгласихме, че тя се отличава. Когато си сред хора и я държиш в ръка, със сигурност ще привлечеш погледите на останалите към себе си, защото тя е тази която го прави, тя е тази която привлича.

 

     - Всеки път, когато я взема в ръце, аз чувствам, че съм различен от другите, отличавам се. Омагьосва те. Червената дървена чаша за уиски е като червения кардинал – изключително елегантна и удивително красива, тя има увереност, грация и характер, които привличат вниманието на всички около нея. – размечта се Шести.

 

 

 

 

 

Според него уискито, което ще пиеш от нея, трябва да е топло, с висок процент на алкохол, който да доведе до усещане за топлина в устата и гърлото. Чашата, която почива в дланта ти и нейния копринен допир - наистина несравнимо удоволствие.

 

Обобщена информация:

 

Черешата е твърда дървесина, известна със своя червеникавокафяв цвят. Жилките са наредени в паралелни линии, които са насочени от корена към върха на дървото. Елегантността ѝ е безупречна. Изискан избор за хората със сила и авторитет, тези които обичат красивите неща в живота и винаги се стараят да имат най-доброто. Чашите за уиски от череша имат топъл, привлекателен вид и често се използват за специални поводи. Комбинацията със златни или сребърни акценти, допълват естетиката на дървото.

 

 

 

Дървена чаша за уиски от венге и позлата

 

 

 

     - А коя е твоят фаворит? – попитахме Трети.

 

     - Без всякакво колебание, ще кажа: черното венге в комбинация с позлата.

 

 

 

 

 

 

За мен това е царицата на чашите. – смело добави Трети. – Всеки път, когато я взема в ръка, усещам някаква сила да обгръща тялото ми, все едно съм стъпил на пиедестал, все едно съм Бог. Погледнете я: От една страна, е фина и нежно докосва дланта ми, от друга, излъчва ярка и ослепителна мощ.

 

 

 

 

 

 

Тази комбинация на черно и злато ме завладява.

 

Пети слушаше внимателно думите на Трети и добави:

 

     - Добре го каза. Аз бих допълнил само обстановката, в която си представям чашата от черно венге: черен мрамор и порше дизайн с ясно изразен фокус върху вдъхновени от техниката продукти, както и минималистичен дизайн, при който изчистените модерни детайли и празни пространства придават спокойствие и интересна привлекателност...

 

     - Аз я свързвам с джаза. – присъедини се Първи. – Вечер, когато съм уморен от работа, понякога слушам Jimmy Sax и отпивам от любимото ми питие в моята чаша от венге. Това ми помага да се пренеса в света на джаза и си отпочивам пълноценно.

 

Обобщена информация:

 

Венге е вечнозелено дърво, което расте в тропическите джунгли, предимно Камерун, Конго, Екваториална Гвинея и Габон. Дървесината му е изключително ценна. Тя е тежка, плътна, твърда и трудна за обработка. Необикновено красивата шарка и тъмно шоколадовия цвят на дървото чудесно се комбинират с позлатената повърхност на медените части на чашата за уиски. Екзотична, с подчертана индивидуалност чашата за уиски от венге привлича хората от артистичните среди и модната общност, хора със самоувереност, смело изразяващи своя личен стил и вкус.

 

 

 

Ако статията Ви е харесала и Ви е била полезна, прочетете следващата       Част 4.

Ние от Зографов и Син сме тук, за да направим избора на подарък лесно и приятно преживяване. Независимо дали търсите идеалния дар за близък човек или за корпоративно събитие, ние разполагаме с богато разнообразие от възможности, които ще впечатлят всякакъв вкус и предпочитания. Ако желаете, ще Ви консултираме и ще Ви помогнем да изберете най-подходящия подарък за Вашия случай.

прочети още

Можете ли да познаете кое е това нещо, което притежават Анджелина Джоли, шахматистът Анатолий Карпов, Клаус Майне от „Скорпиънс”, австрийският парашутист, който скочи от „ръба” на космоса Феликс Баумгартнер, Симеон Сакскобургготски, АлберII и президентите Георги Първанов, Бронислав Коморовски, Нурсултан Назърбаев, Бил Клинтън и Владимир Путин? това са ювелирните изделия на семейната фирма „Зографов и син” – луксозни подаръци, предимно от благородни материали, които разнасят славата на България във всички краища на света.

прочети още

Българската марка е нарицателно за изящни изделия с красота, стил и уникалност Сребърни чаши, съдове от екзотична дървесина, реплики на тракийски съкровища: повече от 30 години луксозните артикули с марката Зографов са най-добрият избор за подаръци, които впечатляват, вдъхновяват и говорят за красота, сила и майсторство.

прочети още

„Коя дървена чаша за уиски да избера? Имате с различна дървесина, цвят и метал – сребро или позлата. Какво бихте ми предложили?“ Предпочитанието на цветовете и дървесината....

прочети още

Чашите за уиски изработени от орехова дървесина имат наситен, тъмен цвят и гладка текстура, която се чувства удобно в ръката. Комбинацията от материали, топлата и естествена красота на ореховото дърво .....

прочети още

Когато сме щастливи, предпочитаме ярки и светли цветове, може би бялата или синята чаша. Ако сме в настроение за размисъл, клоним към чашата от орехово дърво. Ако имаме успешен ден, червената или черната чаша ни привличат......

прочети още

Уникалният подарък е незабравим дар, той показва на получателя, че наистина мислите за него, че го разбирате и знаете какво има значение за него. Такъв дар отразява връзката ви. Това е обмислен подарък, който идва от сърце и носи радост. Начинът, по който дарявате е пряко свързан с личното Ви отношение към човека.

прочети още

През годините сме изписвали върху месингови табелки много поздравления, лични пожелания или само имена и дати. По-долу Ви показваме различни текстове-примери според повода. Това може да Ви улесни, когато съставяте Вашият текст.

прочети още

Ако желаете, ние можем да се погрижим за Вашите изделия. Обадете ни се и ще възстановим не само сребърния съд, но и ще нанесем допълнително златно покритие. Така, отново ще притежавате Вашата любима чаша или кана в първоначалния ѝ вид.

прочети още

В тази статия Ви разказваме какво символизират различните видове дървета, как се изработват съдовете от дърво и в какъв вид ги получавате от нашето ателие. Така ще Ви е по-лесно да изберете най-подходящите за Вас или за човека, на който искате да ги подарите.

прочети още

Според последните изследвания, направени от американските биолози и епидемиолози, среброто е в състояние да се справи с новите вируси и бактерии, за разлика от повечето известни антибиотици и антисептични средства. Затова не е странно, че сребърната вода се очертава да се превърне в антибактериално чудо.

прочети още

Когато искате да зарадвате свой близък, приятел или колега по случай празника му, направете нещо специално за него. Подарете му нещо оригинално, въздействащо, персонално, луксозно – нещо уникално. Благодарността, която ще видите в очите му, ще Ви направи щастливи.

прочети още

Ние от “Зографов и син” ви предлагаме луксозни подаръци, събрали дух, емоция и сантимент каквито, обещаваме ви, няма да намерите другаде! ИЗБЕРИ ЦЕНЕН ПОДАРЪК Какъв подарък да изберете за 50-та годишнина?

прочети още

Когато ви се налага да правите протоколни подаръци или да търсите оригинален подарък за чужденец, възможно най-добрият избор са репликите на тракийски съкровища

прочети още

Има две много реални причини, заради които трябва да се купуват делови подаръци, едната е да благодарите на някого за работата му през годината. Другата - да си гарантирате, че този човек ще продължи да мисли за вас

прочети още

Рогозенското съкровище е открито случайно през 1986г в с. Рогозен. Селото се намира в Северозападна България, близо до гр. Враца.

прочети още

Великденските обичаи са много почитани сред християните по цял свят. Единият от тях е свързан с яйцето. Не е известно от кога датира тази традиция. Някои казват, че яйцата са се боядисвали и раздавали още в Древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция.

прочети още

Да създадеш неповторима емоция на най-близкия или да впечатлиш бизнес партньор, желанието да оставиш нещо за децата си, за децата им, дори за хората след стотици години, е незаменимо чувство и силна мотивация.

прочети още

Ако някога посетите музея във Враца, в трезора му ще откриете невероятна гледка: десетки малки съдове, поставени в специални камери, сякаш говорят и разказват своята история. Пищните им детайли искрят в тъмното и можем само да си представяме как са били изработвани от древните майстори.

прочети още

Когато търсите подарък за имен ден, изберете го така, че да отговаря на историята и образа на празнувания светец. Като стил и направа е добре да се насочите към ръчна изработка, дървен материал, благородно покритие. Ако човекът Ви е близък и имате финансова възможност, подберете предмет от масивно сребро, който ще донесе по-голяма емоционална стойност и ще остане във времето като истинско произведение на изкуството.

прочети още

Майсторските изработки на „Зографов и син“ от злато, сребро и екзотична дървесина се предават от поколения от Андреа Пунчева

прочети още

Когато преди 26 години Николай Зографов решава да се посвети на своето фино изкуство, той не предполага, че след години творенията му ще принадлежат на президенти, дипломати, аристократи, артисти и известни личности от цял свят. Талантливите му ръце извайват съвършени композиции от благородни метали и екзотична дървесина, превръщайки предметите в истински произведения на изкуството.

прочети още

Любомир Зографов пред Bulevard.bg - за наследствения занаят да изработваш подаръци за ценители, Светия граал като вдъхновение и умението да впечатлиш дори Бил Клинтън

прочети още

Тoва, което ни прави различни, е че ние създаваме положителни емоции с всеки наш продукт. Поднасяме радост, облечена в усмивка и добра дума.

прочети още