Маска "Далакова могила"

  • Кат. номер: 0616
Реплика на златна маска от „Далакова могила“ край Сливен. Подходящ луксозен подарък за чуждестранен гост, бизнес партньор или ценител на тракийското изкуство

 

Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

Размери

 

  • Диаметър – 150 мм,

 

Месингова табела с надпис до 150 символа и размер 150мм х 30мм – цена 50лв

По-дълъг текст и размер на табелката, цената е по договаряне.

 

Тук можете да намерите примери за текст върху месингова табела  

 

Златната маска е втората по големина маска, откривана в нашите земи. Оригиналният ѝ размер е приблизително 250мм. Принадлежала е на тракийски владетел. Според откривателят ѝ - арх. д-р Георги Китов - предводителят я  е носел на гърдите си. Намерена е в „Далакова могила“ край град Сливен, заедно с две  златни фиали и други погребални дарове. Предполага се , че е от IV в пр. Христа.

Откритите предмети се пазят в музея в Сливен, за да може  да ги разгледа всеки, който желае.

 

Златната маска е подходящ подарък за  :

 

  • Чуждестранен гост. Репликите на антични тракийски съдове са едни от най-подходящите подаръци за чужденци. Такъв дар остава като добър спомен от Вашите срещи и контакти с чуждестранния гост и той ще го оцени високо.
  • Бизнес партньор. Златната маска от „Далакова могила“ е подходящ дар за бизнес партньор. Подаръкът ще направи впечатление и ще се приеме с възхита. Ако желаете, можете да научите повече за размяната на дарове в бизнеса в статията „Какъв подарък да изберем за бизнес партньор“.
  • Ценител на тракийското изкуство. Едни от най-добрите подаръци за ценителите на тракийското изкуство са именно репликите на античните съкровища. Повечето от тях биха се радвали да притежават съдове – реплики на оригиналите на древни предмети, притежание на велики владетели.

 

 

Как и от какъв материал е изработена

 

Когато изработваме реплика на античен съд, винаги се стараем да запазим духа и посланието, излъчвано от оригиналния предмет.

Изработваме маската от меден лист. Формата ѝ е кръгла. Стилизирано е лицето на мъж.  От дясната страна оригиналът е бил повреден и  ние пренасяме повредата в репликата, така както е била намерена. Положили сме маската върху дървена орехова плочка, за да може да се закача на стена.  Златното покритие е 24К.

 

Направете подаръка още по-личен

 

  • Комбинирайте златната маска със златната фиала открита в същата могила. Така подаръкът ще бъде още по-впечатляващ. И двата съда са принадлежали на велик владетел от IVв пр. Христа. Комплект, който въздейства със своите изящество и простота, радвали хорските очи още през древността.
  • Подаръкът е в луксозна опаковка, в която поставяме сертификат издаден от „Зографов и син“. Той гарантира автентичността и качеството на изделието. В кутията има описание на репликата и информация къде е открита, в кой музей можете да видите оригинала. Прибавили сме и елегантна дипляна със снимки на някои от нашите изделия. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, луксозната кутия поставяме в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване.
  • Можем да изработим и поставим в кутията метална плочка с Ваше лично послание, имена, дата, монограм или фирмен знак. Заедно ще изберем най-подходящия шрифт, съобразен със събитието и получателя. Този жест подчертава Вашето лично отношение и придава по-голяма емоционална стойност на подаръка.

 

 

Как да запазите  външния вид на фиалата все така красив

 

Радваме се да Ви предложим услугата „поддържане на съдовете в красив и бляскав вид“.

 

  • Ако след време някое покритие потъмнее или се изтрие от дълго използване, ако нараните външния вид на изделието или желаете просто да го освежите, ние ще го възстановим срещу сума, която определяме след оглед.
  • За да Ви улесним в използването и съхранението на Вашите красиви и стилни изделия, закупени от нас, сме подготвили статия с указания как да се грижите за продуктите. Прочетете я.

 

 

Срок за изработка

 

Обадете ни се. Ако маската не е налична, ние ще я изработим за 7 работни дни след приемане на поръчката.

 

Направете подарък, който ще впечатли и ще остане за цял живот

 

Направете  Вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

За нас ще бъде удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Имаме дългогодишен опит и знаем как да го направим. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност. 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

Пишете ни или се свържете на Viber на тел. 0887 697 228

Очакваме Ви.

 

На всяко 1-во число от месеца, компанията ни запазва правото  да актуализира цените на артикулите, според Общите условия. Всички направени поръчки преди тази дата, няма да бъдат променяни и остават на договорената цена. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 697 228

550,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 550,00 BGN
Моля, изберете: