Комплект за вино от „Голяма Косматка“

 • Кат. номер: 10121
Кана и фиала за вино със сребърно покритие, реплики на антични тракийски съдове от местността „Голяма Косматка“ край Шипка. Луксозен подарък за бизнес партньор, чужденец или за човек на когото искате да оставите дълготраен спомен.

 

 

Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

 

 

                    Размери:

 

                         Кана                                                              Фиала

 •                               височина 130 мм,                                    височина  70мм
 •                               диаметър 95 мм,                                      диаметър  80мм
 •                               обем 450 мл.                                             обем  200мл

                       

      Допълнително поставяне на месингова табела с надпис – 35 лв.

Примери за текст

 

 

 

1 400,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 400,00 BGN
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Оригиналите на каната и фиалата са открити в храма на Севт III, могила „Голяма Косматка“.

Античните тракийски съдове впечатляват със съвършените си форми.  Повърхността им е гладка, без прекъсване на линията и снаждане на материала. 

От основата на каната започва уширение, което преминава плавно по извивката нагоре, като достига най-големия си размер в средната си част, стеснява се към гърлото и преминава в  трилистно устие. Външният ѝ вид силно наподобява на ойнохое – в превод „наливащ вино“. Дръжката е масивна и на нея ясно се очертава древногръцки текст.

Фиалата е сравнително малък съд. От външната страна, върху устието е  гравиран текст на древногръцки. Археолозите са на мнение, че са я използвали за чаша. В нея древните траки са сипвали вино от каната.  Според учените, тези съдове недвусмислено говорят, че са принадлежали на Севт III, царят на Одрисите.

Ако желаете да научите повече за откритите антични предмети в могилата „Голяма Косматка“, можете да прочетете статията.

 

Комплектът е подходящ за

 

 • Бизнес подарък. Със сигурност ще направите силно впечатление на Вашия делови партньор, като му подарите стилен и стойностен подарък. Проявеното от Вас внимание ще бъде забелязано и оценено.
 • Подарък за чужденец. Когато искате да оставите спомен на своя гост, подарете реплики на антични тракийски съдове. Подаръците свързани с историята ни, се помнят дълго.
 • Подарък за ценители на античните предмети. Хората, които се интересуват от античността проявяват особено положително отношение към предметите, напомнящи реликви докоснати от древността. Такъв подарък ще ги впечатли и зарадва.

 

Прочетете статията „Какъв подарък да изберем за бизнес партньор“, тя ще ви помогне  в избора на  подарък.

 

Защо да подарите реплика на тракийски античен съд

 

 • История и практичност. Подарете съдове, който отвеждат в древността и  разказват историята на хората, живели някога по нашите земи.  От каната и фиалата може да се пие, така като са  пили древните траки. Впечатлете Вашите гости и приятели и им доставяте радост.
 • Запазване на наследството ни.  Ние сме горди, че чрез труда си можем да предадем духа от античността в съвременния свят, да повторим извивките и формите на съдовете, в които има толкова изящество и красота. С ръцете си да пресъздадем видът им така, като са го правили древните майстори. Това е  една възможност да запазим наследството, което имаме.

 

От какво е изработен комплекта

 

Истинско предизвикателство е изработването на античните съдове в наши дни. За да се постигне тяхното великолепие и царствено излъчване, ние използваме технологии, близки до тези на занаятчиите от древни времена. Постигането на тяхната елегантна и сложна форма е доста трудна задача. За изработването и за направата им се изискват добри познания и истински майсторлък.

 

Как да направите подаръка още по-личен

 

 • Можем да изработим и поставим в кутията метална плочка с Ваше лично послание, имена, дата, монограм или фирмен знак. Заедно ще изберем най-подходящия шрифт, съобразен със събитието и получателя. Така подаръкът Ви няма да е анонимен. Напротив ще бъде персонален, изработен по поръчка, специално за човека на когото ще го подарите. Този жест подчертава Вашето лично отношение и придава повече емоционална стойност на подаръка.
 • Красивата опаковка грабва вниманието, тя увеличава ефекта от подаръка. Всички наши изделия са в луксозна кутия съобразена с предмета. В нея поставяме сертификат, издаден от „Зографов и син“. Той гарантира автентичността на изделието. В кутията има и  описание за предмета, както и кратка информация за нас. Разказваме Ви малко от нашата история и кои сме ние. В тази елегантна опаковка  сме добавили  и  красив каталог със снимки на някои от нашите артикули. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, луксозната кутия поставяме в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване.

 

Направете подарък, който впечатлява и остава за цял живот.

 

Как да запазите  външния вид на комплекта все така красив

 

 Радваме се да Ви предложим услугата – поддържане на съдовете в красив и бляскав вид.

 

 • Ако след време някое покритие потъмнее или се изтрие от дълго използване, ако нараните външния вид на изделието или то загуби своето очарование, ние ще Ви го възстановим срещу сума, която ще определим след оглед на съда.
 • За да Ви улесним в използването и съхранението на Вашите красиви и стилни изделия, закупени от нас, сме подготвили статия с указания как да се грижите за продуктите. Прочетете я.

 

Срок за изработка

 

Ако комплектът не е в наличност, срокът за изработване е 10 работни дни след приемане на поръчката.

 

 

Направете  Вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

 

За нас е удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност.

 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

Пишете ни или се свържете на Viber на тел. 0887 697 228

Очакваме ви!

 

На всяко 1-во число от месеца, компанията ни запазва правото  да актуализира цените на артикулите, според Общите условия. Всички направени поръчки преди тази дата, няма да бъдат променяни и остават на договорената цена. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 697 228

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!