Античен съд за вино- златен киликс

 • Кат. номер: 0603
Реплика на тракийски античен съд за вино с 24К златно покритие – най-търсеният луксозен протоколен подарък.

 

Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

Размери:

 • Височина 85 мм
 • Диаметър на чашата 105 мм
 • Обем 130 мл
 •  

Месингова табела с надпис до 150 символа и размер 150мм х 30мм – цена 50лв

По-дълъг текст и размер на табелката, цената е по договаряне.

 

Тук можете да намерите примери за текст върху месингова табела 

 

 

 

825,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 825,00 BGN
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Златният киликс е античен съд, който наподобява чаша за вино. Има две хоризонтални дръжки и столче. Откритието му се смята за фундаментално - той е единственият, направен от злато, киликс намиран в нашите земи. Най-често древните траки са го изработвали от глина и по-рядко от сребро. Заслугата за находката е на българския археолог проф. Георги Китов и ръководената от него траколожка експедиция. През 2004г. те откриват гробница на тракийски цар в местността „Голяма Косматка“ край Казанлък.

Ако желаете да научите повече за откритите антични предмети в могилата „Голяма Косматка“, можете да прочетете  статията.

 

Златният киликс е подходящ за:

 

 • Протоколен подарък. Киликсът е уникален античен съд, единственият от този тип, открит досега в България. Репликата, която изработваме е високо ценена и е впечатляващ подарък, предпочитан от държавни, административни и частни институции . Един от президентите на България подаряваше реплика на този киликс на свои колеги, президенти на чужди държави. Същата реплика  поръчват и някои общини за подарък на известни общественици и политици. Множество  български и чуждестранни популярни личности притежават реплика на красивия съд.
 • Подарък за юбилей. Да подарите реплика на античен съд на юбиляр подчертава вниманието и уважението, което питаете към него и показва добър вкус. Репликата на киликсът е често подарявана на учени, писатели, лекари, дейци на науката и други видни просветители. Те приемат подаръка с вълнение и възхита и оценяват дълбоко този жест на уважение.
 • Подарък за чужденец. Когато се чудите какъв подарък да изберете на чужденец и искате да му направите впечатление, репликите на антични тракийски съкровища са добро решение. Вие подарявате късче от нашата история, която той ще отнесе със себе си в своята държава. Така Вие правите подарък, с който ще Ви запомнят завинаги и допринасяте за разпространението на културата, която е съществувала по нашите земи.

 

Защо да подарите златния киликс

 

 • Защото е ценност. Репликата на златния киликс е ръчно изработена. Всеки детайл е многократно обработван, за да се превърне в красив съд, подобен на оригинала. Златното покритие от 24К е нанесено върху цялата повърхност на киликса, за да се доближи визуално максимално точно до оригинала.
 • Защото е реплика на тракийски съд, с който се е отдавала почит на божествата. Киликсът е съществувал преди много години, около IVв. пр. Христа. Само владетелят е имал право да отпива гъсто червено вино от него. „Древните траки са създателите на култа към виното и го използват като ритуален дар за своите божества“ казва проф. Ван дер Брюл, един от водещите специалисти по езотерика в света.
 • Защото ще направите впечатление. Той привлича погледите с елегантна външност и самоуверено излъчване. Когато подарявате златния киликс, Вие показвате безупречен стил и вкус. Впечатлението, което ще оставите в получателя и неговите гости, ще бъде грандиозно. Те ще са наистина възхитени и очаровани.

 

От какво е изработен златният киликс

 

 • Репликата на античния златен киликс изработваме ръчно от мед, по метода на старите занаяти и с малко помощ от съвременните технологии. Дръжките на съда са сложен детайл, който многократно обработваме до получаване на тяхната съвършена форма. Основният елемент е чашата, която е двустенна. Във вътрешната част изковаваме фрагменти с фигурални елементи, като тези на оригинала. Целият предмет е позлатен със 24К златно покритие.
 • За да съхраните блестящия вид на изделията, закупени от нас, прочетете статията с указания как да се грижите за тях.

 

Направете подаръка още по-личен

 

 • Можем да изработим и поставим в кутията метална плочка с Ваше лично послание, имена, дата, монограм или фирмен знак. Заедно ще изберем най-подходящия шрифт, съобразен със събитието и получателя. Така подаръкът Ви няма да е анонимен. Напротив, ще бъде персонален, изработен по поръчка, специално за човека, на когото ще го подарите.  Този жест подчертава Вашето лично отношение и придава по-голяма емоционална стойност на подаръка.
 • Красивата опаковка грабва вниманието и увеличава ефекта от подаръка. Всички наши изделия получавате в луксозна кутия, съобразена с предмета. В нея поставяме  сертификат, издаден от „Зографов и син“, който гарантира автентичността на изделието. В кутията има кратко описание на историята на предмета и кратка информация за нас. Добавяме  и луксозен каталог със снимки на някои от нашите артикули. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, поставяме кутията в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване.

Върху репликите на антични съдове не поставяме гравюри, надписи или фирмени знаци.

 

 

Срок за изработка

 

Ако съдът не е в наличност, срокът за изработването е 10 работни дни след приемане на поръчката.

 

 

Направете подарък, който ще впечатли и ще остане за цял живот.

 

Направете  Вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

За нас е удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност. 

 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

 

Пишете ни или се свържете на Viber на тел. 0887 697 228

 

Очакваме Ви.

 

На всяко 1-во число от месеца, компанията ни запазва правото  да актуализира цените на артикулите, според Общите условия. Всички направени поръчки преди тази дата, няма да бъдат променяни и остават на договорената цена. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 697 228