Кана за вода с мотиви от Рогозенското съкровище, 1,2л

  • Кат. номер: 0615

 

Кана за вода - 1,2л, със сребърно и частично златно покритие. Подходящ подарък за бизнес партньор, за колега или годишнина

 

Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

Размери:
  • височина - 210 мм,
  • диаметър - 120 мм,
  • обем - 1200 мл.

 

Допълнително поставяне на месингова табела с надпис – 25 лв.

 

Оригиналните кани от Рогозенското съкровище са с много малки размери, повечето от тях варират между 10 и 12см. Археолозите дават различни интерпретации за приложението им. Смята се, че траките са ги използвали, за да загребват вино от по-голям съд, за да сипват във фиалите, че са  служили за мерни единици /дози/. Съществува и хипотезата, че хората по онова време са били значително по-дребни от нас и затова съдовете им са били с такива размери.

Каквато и да е причината, изделията, които са изработвали са истинско произведение на изкуството.

Ние променихме размера им, увеличихме го, но запазихме формата. Така каните могат да се използват и в наши дни за съхранение на вода и вино.

 

 

Каната от 1,2л е подходяща за

 

  • Подарък за бизнес партньор. Особено когато искате да направите силно впечатление, може да я съчетаете с две чаши със същата гравюра. Така се получава внушителен подарък, който определено ще се бъде приет с овации.
  • Подарък за колега. Каната за вода с мотиви от Рогозенското съкровище е чудесен колективен подарък, с който да изразите благодарност си към дългогодишен колега. Вашият подарък ще го впечатли и ще му остави дълготраен спомен.
  • Подарък за годишнина или юбилей. Поводи за подаръци има много, но като че ли, когато събитието е годишнина или юбилей, подаръкът трябва да е по-специален, за да бъде запомнен за дълго. Каната от 1,2л с мотиви от Рогозенското съкровище е достоен подарък, който буди възхищение и остава чудесен спомен.

 

 

От какво е изработена каната

 

 

Изработваме каната  от мед. Тя е с чисто сребърно покритие и частично златно 24К.

Увеличихме размера и обемът ѝ е 1,2литра. Запазили сме формата на оригинала, дъното е стеснено и плавно преминава в ниско конично столче. Нагоре се разширява, като преходът е подчертан с позлатен кант. Дръжката е масивна и е прикрепена към устието и центъра на съда. Върху тялото на каната има нежен фриз от успоредни канелюри. Ръчната изработка ни помага да прецизираме всеки детайл.

В каната може да се сипва и да се пие вода, но ако я използвате често, сребърният слой ще се компрометира от солите и минералите, съдържащи се във водата. Ако желаете да ползвате съда ежедневно, моля разгледайте нейната разновидност изработена от сребро проба 950.

 

За да съхраните блестящия вид на изделията, закупени от нас, прочетете статията с указания как да се грижите за тях

 

 

Как да направите подаръка още по-личен

 

  • Комбинирайте каната с чаши. Ако искате да направите запомнящ се подарък, ние Ви предлагаме да комбинирате каната за вода с две чаши със същите релефни мотиви. Подаръкът ще направи силно впечатление.   Разгледайте нашето предложение:

 

 

 

 

Така създаден, подаръкът Ви е богат,  демонстрира отделените от Вас грижа и внимание.

  • Поставете метална табелка с лично послание. Когато изберете подарък, направете личен жест – създайте кратък текст, посветен на човека за когото ще подарите. Ние ще го гравираме върху метална табелка и ще я поставим в луксозната кутия заедно със харесания от Вас съд. Вниманието и уважението, което засвидетелствате по този начин, ще бъдат високо оценени.

Върху репликите на антични съдове не поставяме гравюри, надписи или фирмени знаци.

  • Красивата опаковка грабва вниманието и увеличава ефекта от подаръка. Всички наши изделия получавате в луксозна кутия, съобразена с предмета. В нея поставяме сертификат, издаден от „Зографов и син“, който гарантира автентичността на изделието. В кутията има кратко описание на историята на предмета и кратка информация за нас. Добавяме  и луксозен каталог със снимки на някои от нашите артикули. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, поставяме кутията в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване.

 

 

Направете подарък, който впечатлява и остава за цял живот.

 

 

Срок за изработка

 

Ако каната не е в наличност, срокът за изработване е 10 работни дни.

 

 

Направете  Вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

 

За нас е удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност.

 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

Пишете ни или се свържете с нас на Viber на тел. 0887 697 228

Очакваме Ви!

 

600,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 600,00 BGN
Моля, изберете:
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!