Сребърна кана за вино с канелюри „Рогозенско съкровище“350мл

 • Кат. номер: 091004
Сребърна кана за вино, реплика на античен тракийски съд, открит в с. Рогозен. Красив и стилен подарък подходящ за  бизнес партньор, чужденец или човек, ценител на тракийските богатства

 

Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

Размери:

 • Височина - 160 мм,
 • Диаметър - 80 мм,
 • Обем - 350 мл.
 • сребро 950 – 300г. /грамажът е приблизителен заради ръчната изработка.Възможно е минимално отклонение от посоченото тегло./

 

Месингова табела с надпис до 150 символа и размер 150мм х 30мм – цена 50лв

По-дълъг текст и размер на табелката, цената е по договаряне.

 

Тук можете да намерите примери за текст върху месингова табела 

 

 

2 130,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 2 130,00 BGN
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Най-голямото по обем тракийско съкровище, откривано до сега у нас, е Рогозенското. То е намерено случайно, през 1986г. и състои от 165 броя сребърни канички, фиали и чаши. Те са били разпределени в два купа - като първият е бил само на половин метър под земята, вторият е открит малко по-късно с металотърсач. Според археолозите, предметите са събирани в продължение на години и затова създаването им не може да се датира с абсолютна  точност. Предполага се, че са  от края на VI век и началото на IV в. пр.Хр.

По-голямата част от съкровището се намира във Врачанския музей в зала специално предназначена за неговото съхранение.

 

Каната от Рогозен е подходяща за

 

 • Бизнес подарък. Репликите на тракийските съкровища са много търсени за бизнес подаръци. Те имат висока естетическа и историческа стойност. За да бъдете забелязани, Ви препоръчваме да изберете кана, сходна с тази на великия тракийски владетел Котис I, с когото се свързва разцвета на Одриското царство. Вашият жест ще бъде високо оценен.
 • Подарък за чужденец. Ако искате да направите впечатление на Вашия чуждестранен гост или делови партньор, едни от най-подходящите подаръци са именно репликите на антични съдове. Към  уникалния подарък, Вие ще добавите информация за древния тракийски народ, населявал нашите земи, за неговата духовност и култура, за несметните съкровища, оставени ни като наследство, които трябва да пазим. Подаръците, свързани с историята ни се запомнят за дълго.
 • Подарък за ценители на древните траки. Ако търсите подарък за любител на историята и археологията, подарете му някоя от репликите на тракийски съкровища.  Античен съд, събрал в себе си цялото богатство и блясък на древния свят, e дар, който ще предизвика истински радостни емоции. Такъв човек ще оцени подаръка, ще го използва дълго и той ще му напомня за Вашия жест на внимание.

 

 

Защо да подарите реплика на тракийски античен съд

 

 • История. Когато подарявате реплика на античен тракийски съд, Вие давате  възможност на хората около Вас да запазят наследството, на древен народ, създал неповторими съкровища и завещал ни да го запазим и да го предаваме на следващите поколения.
 • Стойност. Освен с висока историческа стойност, репликите на тракийски съкровища се открояват и с неповторимия си стил. Тяхната елегантност и изящество са плод на нашите майсторски умения, правилния подбор на материала и прецизната ръчна изработка. Такъв подарък е ценност за човека, на когото ще подарите.

 

 

От какво е изработена каната с канелюри

 

 Изработваме каната от сребро по технология наподобяваща тази на  древните майстори. Прилагаме този стил на работа за да възпроизведем предметите максимално близко до облика на  оригиналите, но със съвременни средства.

Ръчната изработка на изделията ни помага да прецизираме всеки детайл и  орнамент.

След финализирането на изработката на каната, ние  позлатяваме отделните декорации.

За да съхраните блестящия вид на изделията, закупени от нас, прочетете статията с указания как да се грижите за тях

 

 

Как да направите подаръка още по-личен

 

 • Комбинирайте каната с канелюри с фиала. Има варианти, при които комбинирането на кана или две кани с фиала са сполучливо съчетание. Примерите са показани по-долу.

 

         

 

 

Така групирани, репликите се допълват, подаръкът Ви е богат и впечатлява със стила си и с отделените от Вас грижа и внимание.

 • Поставете метална табелка с лично послание. Направете подаръка още по-персонален. Помислете какво послание искате да предадете на получателя. Дайте ни текста и ние ще го изпишем върху метална табелка, която ще поставим вътре в луксозната кутия. Това ще зарадва допълнително човека, за когото е предназначен подаръкът.

Върху репликите на антични съдове не поставяме гравюри, надписи или фирмени знаци.

 • Красивата опаковка грабва вниманието и увеличава ефекта от подаръка. Всички наши изделия получавате в луксозна кутия, съобразена с предмета. В нея поставяме сертификат, издаден от „Зографов и син“, който гарантира автентичността на изделието. В кутията има кратко описание на историята на предмета и кратка информация за нас. Добавяме  и луксозен каталог със снимки на някои от нашите артикули. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, поставяме кутията в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване.

 

 

Направете подарък, който впечатлява и остава за цял живот.

 

 

Срок за изработка

 

Ако съдът не е в наличност, срокът за изработване е 10 работни дни след приемане на поръчката.

 

 

Направете  Вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

 

За нас е удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност.

 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

Пишете ни или се свържете с нас на Viber на тел. 0887 697 228

Очакваме Ви!

 

На всяко 1-во число от месеца, компанията ни запазва правото  да актуализира цените на артикулите, според Общите условия. Всички направени поръчки преди тази дата, няма да бъдат променяни и остават на договорената цена. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 697 228