Сребърна кана за вино с лотоси „Рогозенско съкровище“ 230мл

 • Кат. номер: 091005
Сребърна кана за вино, реплика на античен тракийски съд, част от Рогозенското съкровище. Изискан и стилен подарък, подходящ за  делови партньор, чуждестранен гост или почитател на тракийските ценности.

 

Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

Размери:

 • височина - 130 мм,
 • диаметър - 70 мм,
 • обем - 230 мл.
 • сребро 950– 230г. /грамажът е приблизителен заради ръчната изработка.Възможно е минимално отклонение от посоченото тегло./

 

Месингова табела с надпис до 150 символа и размер 150мм х 30мм – цена 50лв

По-дълъг текст и размер на табелката, цената е по договаряне.

 

Тук можете да намерите примери за текст върху месингова табела 

 

 

2 000,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 2 000,00 BGN
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Рогозенското съкровище е най-голямото тракийско съкровище откривано, не само в България, но и на Балканския полуостров.  Местен жител го намира в нивата си. От страх да не разкопаят собствеността му, той първоначално не  обявил находката. Година по-късно, все пак съобщил на кмета на селото, който изпратил видни археолози, за да изследват терена. За щастие, те попадат на още стотина съда и през 1986 година,  откритието на безценните предмети става известно на цял свят. Намерени са - 108 фиали, 54 канички и 3 чаши, т.е. общо 165 предмета от сребро с висока проба, някои от които позлатени.

Почти цялото Рогозенското съкровище се намира във Врачанския исторически музей. То се съхранява в специално приспособена за него зала.

 

Каната от Рогозен е подходяща за

 

 • Подарък за делови партньор. Прието е бизнес партньори да си разменят подаръци по различни поводи. Ако и Вие търсите подобаващ дар за Ваш колега или съдружник, добре е да знаете, че репликите на антични съкровища са търсени предмети за такива специални случаи. Изберете кана от Рогозенското съкровище. Когато поднасяте тракийски съд, Вие подарявате и знание за история, на велик народ- траките, живели в нашите земи. Жест, който не се забравя и остава скъп спомен за винаги.
 • Подарък за чуждестранен гост. Едни от най -подходящите подаръци за чужденци, са реплики на тракийските съкровища. Освен историческа, те имат и естетическа стойност. За да направите впечатление и да оставите добър спомен у Вашия гост, подарете кана от Рогозенското съкровище. Заедно с античния съд, Вие поднасяте и още едно богатство - историята на траките, живели на територията на България. Такъв дар прави впечатление и се приема с радост. 
 • Подарък за ценители на тракийските ценности. Репликите на тракийски съкровища са незабравим подарък за ценителите на античността. Ако търсите подарък за Ваш близък, привлечен от мистиката на древния тракийски свят, поръчайте му кана от антично тракийски съкровище. Това ще събуди неговото възхищение и той ще помни жеста Ви за винаги.

 

Защо да подарите реплика на тракийски античен съд

 

 • История. Когато подарявате реплика на съд от тракийските съкровища Вие подарявате история, която обогатява представата за бита и мисленето на траките. Всеки човек, получил такъв дар, се докосва до древността, до цялото богатство и блясък на хората, живели в нашите земи. Вашият подарък ще бъде достойно оценен.
 • Стойност. Ръчно изработените съдове придобиват все по-голяма стойност в днешния механизиран свят. Старанието и прецизната работа, която влагаме в изработването им, повишава тяхната естетическа ценност. Това прави Вашия подарък значим.

 

От какво е изработена каната с канелюри

 

 Както каната, така и другите предмети изработваме със старание и внимание към всеки детайл. Технологията е близка до  начина на работа на древните майстори. Всеки елемент обработваме с грижа и старание.

Изработваме каната от сребро и частично златно покритие.

За да съхраните блестящия вид на изделията, закупени от нас, прочетете статията с указания как да се грижите за тях

 

Как да направите подаръка още по-личен

 

 • Комбинирайте каната с лотоси с фиала. Има варианти, при които комбинирането на кана или две кани с фиала са сполучливо съчетание. Пример е показан по-долу.

 

 

 

Така групирани, репликите се допълват, подаръкът Ви е богат и впечатлява със стил, демонстрира  грижата и вниманието, които сте му отделили.

 • Поставете метална табелка с лично послание. Направете подаръка още по-персонален. Помислете какво послание искате да предадете на получателя. Дайте ни текста и ние ще го изпишем върху метална табелка, която ще поставим вътре в луксозната кутия. Това ще възхити и зарадва допълнително човека, за когото е предназначен подаръка.

Върху репликите на антични съдове не поставяме гравюри, надписи или фирмени знаци.

 • Красивата опаковка грабва вниманието и увеличава ефекта от подаръка. Всички наши изделия получавате в луксозна кутия, съобразена с предмета. В нея поставяме сертификат, издаден от „Зографов и син“, който гарантира автентичността на изделието. В кутията има кратко описание на историята на предмета и кратка информация за нас. Добавяме  и луксозен каталог със снимки на някои от нашите артикули. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, поставяме кутията в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване.

 

Направете подарък, който впечатлява и остава за цял живот.

 

Срок за изработка

 

Ако съдът не е в наличност, срокът за изработване е 10 работни дни след приемане на поръчката.

 

Направете  Вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

 

За нас е удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност.

 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

Пишете ни или се свържете с нас на Viber на тел. 0887 697 228

Очакваме Ви!

 

На всяко 1-во число от месеца, компанията ни запазва правото  да актуализира цените на артикулите, според Общите условия. Всички направени поръчки преди тази дата, няма да бъдат променяни и остават на договорената цена. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 697 228