Кана за вино от "Голяма Косматка"

 • Кат. номер: 0601
Кана за вино със сребърно покритие, реплика на античен тракийски съд. Луксозен подарък за бизнес партньор, чужденец или за човек, когото искате да впечатлите.

 

Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

 Размери:

 • височина 130 мм,
 • диаметър 95 мм,
 • обем 450 мл.

 

 

 

 

Допълнително поставяне на месингова табела с надпис – 35 лв.

Примери за текст

 

 

 

 

930,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 930,00 BGN
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Оригиналът на античния тракийски съд е открит в храма на Севт III, могила „Голяма Косматка“.

Каната впечатлява със съвършената си форма.  Повърхността ѝ е гладка, без прекъсване на линията и снаждане на материала.  От основата започва уширение, което преминава плавно по извивката нагоре, достига най-големия си размер в средната част на каната, стеснява се към гърлото и преминава в  трилистно устие. Външният ѝ вид силно наподобява на ойнохое – антична кана за вино. В превод „ойнохое“  значи „наливащ вино“. Дръжката е масивна и на нея ясно се очертава древногръцки текст. Според археолозите, той недвусмислено говори, че съдът е принадлежал на Севт III, царят на Одрисите.

Ако желаете да научите повече за откритите антични предмети в могилата „Голяма Косматка“, можете да прочетете статията.

 

 Каната е подходяща за

 

 • Бизнес подарък. Със сигурност ще направите силно впечатление на Вашия делови партньор като му подарите  стилен и стойностен подарък. Проявеното от Вас внимание ще бъде забелязано и оценено.
 • Подарък за чужденец. Едни от най-подходящите подаръци за чужденци са именно репликите на антични съдове. Каната принадлежи към тази категория. Подаръците, свързани с историята ни се запомнят за дълго.
 • Подарък за ценители на античните предмети. Хората, които се интересуват от античността проявяват особено положително отношение към предметите, напомнящи реликви, докоснати от древността.

 

Прочетете статията „Какъв подарък да изберем за бизнес партньор“, тя ще ви помогне в избора на подарък.

 

Защо да подарите реплика на тракийски античен съд

 

 • История и практичност. Подарете съд, който отвежда в древността и  разказва историята на хората, живели някога по нашите земи.  От каната може да се пие, така като са  пили древните траки. Когато подарявате сребърната кана, Вие впечатлявате получателя ѝ и му доставяте радост.
 • Ценност. Все повече се ценят и увеличават своята стойност продуктите, изработени ръчно от чисти и благородни материали. Такъв подарък е ценност за човека на когото ще подарите.
 • Запазване на наследството ни. Ние сме щастливи, че можем да повторим извивките и формите на съда, така като го е направил древният майстор. В каната има толкова изящество и красота!  Да предадем духа от античността в съвременния свят е една възможност да запазим наследството, което имаме.

 

 От какво е изработена каната

 

Истинско предизвикателство е изработването на античните съдове в наши дни. За да  постигнем тяхното великолепие и царствено излъчване, ние използваме технологии, близки до тези на занаятчиите от древни времена.

Елегантната и сложна форма на съда е доста трудна за изработване и за направата ѝ се изискват добри познания и истински майсторлък. Изтегляме каната от един диск медна ламарина. Операцията се повтаря неколкократно до постигане на желаната форма. След крайното ѝ завършване, прикрепяме дръжката и посребряваме целия съд.

За да съхраните блестящия вид на изделията, закупени от нас, прочетете статията с указания как да се грижите за тях

 

Как да направите подаръка още по-личен

 

 • Комбинирайте каната с фиала. Когато археолозите откриват каната, в непосредствена близост до нея е лежала сребърна фиала. Двата съда се допълват взаимно, като че ли са едно цяло. Комбинацията от двете реплики, поставени в една кутия, са прекрасен стойностен подарък.
 • Поставете метална табелка с лично послание. За да не бъде подаръкът Ви анонимен, можем да изработим метална табелка с Ваше лично послание, фирмен знак или монограм, която да поставим в кутията при съда/съдовете. Този жест подчертава личното Ви отношение към получателя и придава по-голяма емоционална стойност на Вашия дар.

Върху репликите на антични съдове не поставяме гравюри, надписи или фирмени знаци.

 • Красивата опаковка грабва вниманието и увеличава ефекта от подаръка. Всички наши изделия получавате в луксозна кутия, съобразена с предмета. В нея поставяме сертификат, издаден от „Зографов и син“, който гарантира автентичността на изделието. В кутията има кратко описание на историята на предмета и кратка информация за нас. Добавяме  и луксозен каталог със снимки на някои от нашите артикули. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, поставяме кутията в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване. 

 

Направете подарък, който впечатлява и остава за цял живот.

 

 Срок за изработка

 

Ако съдът не е в наличност, срокът за изработване е 10 работни дни след приемане на поръчката.

 

Направете  Вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

 

За нас е удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност.

 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

Пишете ни или се свържете на Viber на тел. 0887 697 228

Очакваме ви!

 

На всяко 1-во число от месеца, компанията ни запазва правото  да актуализира цените на артикулите, според Общите условия. Всички направени поръчки преди тази дата, няма да бъдат променяни и остават на договорената цена. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 697 228

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!