Как да поръчате уникален подарък

Как да поръчате уникален подарък

 

Много хора обичат да правят уникален  и забележителен подарък. Търсят дар,  който да накара получателя да се почувства специален. Вещ, свързана със спомен за приятел или важен момент от живота на някого. Дар, изработен от качествени материали,  който няма да бъде поставен на рафта и забравен, а ще му бъде отредено специално място, за да може във всеки миг да напомня за човека, който го е подарил.

 

 

Такъв подарък е уникат.

 

Знаете ли какво означава думата „уникат“? Тя идва от латински език - „unicus“ – „само един съществуващ“. В началото на 1600г, англичаните взимат думата от французите, които на свой ред са я заимствали от римляните. В превод от английски  „unique“ означава „един и единствен“.

За да направите  запомнящ се и стойностен подарък, трябва само да ни  се обадете и да ни разкажете как бихте искали да изглежда той. Ние ще Ви помогнем и ще го превърнем в реалност.

 

Ето как създаваме Вашия уникален подарък.

 

  • Предварителен разговор. Разказвате ни за идеята си: как бихте искали да изглежда подаръка, приблизителните му размери, от какви материали да е изработен, какъв е срокът и т.н. Важно е да знаем за какъв повод е, за какъв човек е предназначен, какви са неговите навици и предпочитания. Това ни помага да изградим по-ясна представа за темата и да Ви дадем възможно най-доброто решение.

 

 

  • Бюджет. Гъвкави сме, но бюджетът е от съществено значение. От него зависи сложността на изпълнението и възможността да вложим благородни метали и други скъпоценни материали.
  • Срокът е много важен. За изработването на уникат е необходимо технологично време - за проектиране,  подготвяне на оборудване и за изпълнение, съобразено със сложността на проекта. В повечето случаи, задачата отнема повече от месец, след уточняване на идеята.
  • Предложение на проект. След като сме уточнили горните въпроси и как бихте желали да изглежда изделието, ние Ви предлагаме един или няколко проекта. Обсъждаме ги заедно и избирате предложението, което Ви харесва най-много. 

 

                                    

 

  • Окончателен проект. Изработваме заключителния проект, който включва описание на визия, размери и материали.  На този етап, имате възможност да направите малки и последни корекции на предложението.
  • Оферта. След като всичко е уточнено и одобрено от Вас, ние Ви предлагаме оферта, в която има пълно описание на задачата, цени и срок. След като заплатите 50% от крайната сума, започваме изпълнението на поръчката.
  • Съдействия. Ако искате на подаръка Ви да има лого, фирмен знак или друго, конкретно изображение, ще трябва да ни го предоставите като файл в криви. За нас е важно да общуваме с Вас по време на целия работен процес – това доказано води до по-добър краен резултат.

 

 

  • В определения срок получавате специален, ръчно изработен продукт, който преди това е бил само една Ваша мечта

 

                                  

 

Уникалният подарък е незабравим дар, той показва на получателя, че наистина мислите за него, че го разбирате и знаете какво има значение за него. Такъв дар отразява връзката ви. Това е обмислен подарък, който идва от сърце и носи радост. Начинът, по който дарявате е пряко свързан с личното Ви отношение към човека. Това прави ръчно изработения, уникален подарък незабравимо изживяване и за двама ви.

 

 

Много наши клиенти ни се довериха. Вижте техните отзиви.

 

Обадете ни се, разкажете ни какъв подарък Ви е необходим  и ние ще го изработим специално за Вас.

Ние от Зографов и Син сме тук, за да направим избора на подарък лесно и приятно преживяване. Независимо дали търсите идеалния дар за близък човек или за корпоративно събитие, ние разполагаме с богато разнообразие от възможности, които ще впечатлят всякакъв вкус и предпочитания. Ако желаете, ще Ви консултираме и ще Ви помогнем да изберете най-подходящия подарък за Вашия случай.

прочети още

Можете ли да познаете кое е това нещо, което притежават Анджелина Джоли, шахматистът Анатолий Карпов, Клаус Майне от „Скорпиънс”, австрийският парашутист, който скочи от „ръба” на космоса Феликс Баумгартнер, Симеон Сакскобургготски, АлберII и президентите Георги Първанов, Бронислав Коморовски, Нурсултан Назърбаев, Бил Клинтън и Владимир Путин? това са ювелирните изделия на семейната фирма „Зографов и син” – луксозни подаръци, предимно от благородни материали, които разнасят славата на България във всички краища на света.

прочети още

Българската марка е нарицателно за изящни изделия с красота, стил и уникалност Сребърни чаши, съдове от екзотична дървесина, реплики на тракийски съкровища: повече от 30 години луксозните артикули с марката Зографов са най-добрият избор за подаръци, които впечатляват, вдъхновяват и говорят за красота, сила и майсторство.

прочети още

„Коя дървена чаша за уиски да избера? Имате с различна дървесина, цвят и метал – сребро или позлата. Какво бихте ми предложили?“ Предпочитанието на цветовете и дървесината....

прочети още

Чашите за уиски изработени от орехова дървесина имат наситен, тъмен цвят и гладка текстура, която се чувства удобно в ръката. Комбинацията от материали, топлата и естествена красота на ореховото дърво .....

прочети още

Чашите за уиски от череша имат топъл, привлекателен вид и често се използват за специални поводи. Комбинацията със златни или сребърни акценти, допълват естетиката на дървото. Екзотична, с подчертана ......

прочети още

Когато сме щастливи, предпочитаме ярки и светли цветове, може би бялата или синята чаша. Ако сме в настроение за размисъл, клоним към чашата от орехово дърво. Ако имаме успешен ден, червената или черната чаша ни привличат......

прочети още

През годините сме изписвали върху месингови табелки много поздравления, лични пожелания или само имена и дати. По-долу Ви показваме различни текстове-примери според повода. Това може да Ви улесни, когато съставяте Вашият текст.

прочети още

Ако желаете, ние можем да се погрижим за Вашите изделия. Обадете ни се и ще възстановим не само сребърния съд, но и ще нанесем допълнително златно покритие. Така, отново ще притежавате Вашата любима чаша или кана в първоначалния ѝ вид.

прочети още

В тази статия Ви разказваме какво символизират различните видове дървета, как се изработват съдовете от дърво и в какъв вид ги получавате от нашето ателие. Така ще Ви е по-лесно да изберете най-подходящите за Вас или за човека, на който искате да ги подарите.

прочети още

Според последните изследвания, направени от американските биолози и епидемиолози, среброто е в състояние да се справи с новите вируси и бактерии, за разлика от повечето известни антибиотици и антисептични средства. Затова не е странно, че сребърната вода се очертава да се превърне в антибактериално чудо.

прочети още

Когато искате да зарадвате свой близък, приятел или колега по случай празника му, направете нещо специално за него. Подарете му нещо оригинално, въздействащо, персонално, луксозно – нещо уникално. Благодарността, която ще видите в очите му, ще Ви направи щастливи.

прочети още

Ние от “Зографов и син” ви предлагаме луксозни подаръци, събрали дух, емоция и сантимент каквито, обещаваме ви, няма да намерите другаде! ИЗБЕРИ ЦЕНЕН ПОДАРЪК Какъв подарък да изберете за 50-та годишнина?

прочети още

Когато ви се налага да правите протоколни подаръци или да търсите оригинален подарък за чужденец, възможно най-добрият избор са репликите на тракийски съкровища

прочети още

Има две много реални причини, заради които трябва да се купуват делови подаръци, едната е да благодарите на някого за работата му през годината. Другата - да си гарантирате, че този човек ще продължи да мисли за вас

прочети още

Рогозенското съкровище е открито случайно през 1986г в с. Рогозен. Селото се намира в Северозападна България, близо до гр. Враца.

прочети още

Великденските обичаи са много почитани сред християните по цял свят. Единият от тях е свързан с яйцето. Не е известно от кога датира тази традиция. Някои казват, че яйцата са се боядисвали и раздавали още в Древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция.

прочети още

Да създадеш неповторима емоция на най-близкия или да впечатлиш бизнес партньор, желанието да оставиш нещо за децата си, за децата им, дори за хората след стотици години, е незаменимо чувство и силна мотивация.

прочети още

Ако някога посетите музея във Враца, в трезора му ще откриете невероятна гледка: десетки малки съдове, поставени в специални камери, сякаш говорят и разказват своята история. Пищните им детайли искрят в тъмното и можем само да си представяме как са били изработвани от древните майстори.

прочети още

Когато търсите подарък за имен ден, изберете го така, че да отговаря на историята и образа на празнувания светец. Като стил и направа е добре да се насочите към ръчна изработка, дървен материал, благородно покритие. Ако човекът Ви е близък и имате финансова възможност, подберете предмет от масивно сребро, който ще донесе по-голяма емоционална стойност и ще остане във времето като истинско произведение на изкуството.

прочети още

Майсторските изработки на „Зографов и син“ от злато, сребро и екзотична дървесина се предават от поколения от Андреа Пунчева

прочети още

Когато преди 26 години Николай Зографов решава да се посвети на своето фино изкуство, той не предполага, че след години творенията му ще принадлежат на президенти, дипломати, аристократи, артисти и известни личности от цял свят. Талантливите му ръце извайват съвършени композиции от благородни метали и екзотична дървесина, превръщайки предметите в истински произведения на изкуството.

прочети още

Любомир Зографов пред Bulevard.bg - за наследствения занаят да изработваш подаръци за ценители, Светия граал като вдъхновение и умението да впечатлиш дори Бил Клинтън

прочети още

Тoва, което ни прави различни, е че ние създаваме положителни емоции с всеки наш продукт. Поднасяме радост, облечена в усмивка и добра дума.

прочети още