ИНФОРМАЦИЯ В ПОЛЗА НА КЛИЕНТА

ИЗРАБОТКА

 

Всички артикули, произведени от фирма „ЗОГРАФОВ И СИН“, са ръчна изработка. Това ги превръща в уникати, защото няма две абсолютно еднакви изделия, дори от един и същ модел.

Заради ръчната изработка, особено при използване на дървесина, произведените по поръчка продукти могат да се различават в някои малки детайли (например шарката на дървесината) в сравнение със снимките от каталога.

Кратка информация относно изходните суровини и начина на изработка:

 

 

СРЕБРО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Използваното сребро е във вид на тънък лист, закупено от лицензиран производител, който издава валиден сертификат за проба 950.

По време на изработката сребърният лист се подлага на многократни температурни отвръщания и се изтегля ротационно върху стоманен калъп до придобиване на желаната форма.

Някои елементи (най-често декорацията) се изковават и/или гравират.

Готовото изделие се шлайфа (грубо заглаждане), полира (фино заглаждане) и финосва (най-фино полиране до блясък) до получаване на крайния продукт.

 


МЕД

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Медта се обработва по подобен начин като среброто, като след шлайфане и полиране се посребрява (с чисто сребро 99.99%) и/или позлатява (злато 24К) в специализирана лаборатория. Това гарантира равномерно и качествено покритие.

Покритието на съдовете, които са посребрени и частично позлатени, се изработва на няколко етапа. С помощта на специални лакове първо се защитават местата, предвидени за позлатата, извършва се посребряването, след което се нанася и самото златно покритие. При тези предмети финалният етап е лакиране, за да се запази по-дълго време първоначалния блясък на покритието

 

 

ДЪРВО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В изработката на нашите продукти използваме различен вид суха екзотична дървесина, като: американски орех, махагон, венге, ниангон, абанос и други. Материалите се доставят със сертификат от фирмата доставчик

 

 

 

sertifikat

 

 

Дървото е жив материал, който „диша“ и се променя в зависимост от атмосферните условия. Това прави процеса на обработка по-дълъг и сложен. Дървесината се реже на малки летви и се оставя за известно време да се отпусне. След това се слепва на плочи и започва обработването ѝ до постигане на желаната форма и размери на необходимия дървен елемент.

Оформянето на окончателния вид става с байц в зависимост от цвета, който желае клиентът. След това следва грундиране и лакиране, за да не поема дървото влага.

Готовите дървени и метални елементи се сглобяват в избраното изделие.

 

 


СУВЕНИР-РЕПЛИКИ

 

 

 

 

 

 

 

Сувенир-репликите, които „ЗОГРАФОВ И СИН“ изработва, са съдове, наподобяващи истинските антични предмети. Те се изработват без да има пряк контакт с артефактите и са с различен размер в сравнение оригиналите.

При изработката използваме технология, близка до тази на древните майстори, но обогатена от нас с някои съвременни методи за постигане на отлично качество на крайния продукт и дълготраен ефект.

В съответствие с изискванията на българското законодателство, „ЗОГРАФОВ И СИН“ има сключени възмездни договори с всички музеи, чийто оригинали възпроизвежда.

 

 

ПОРЪЧКА

 

С изпращане на поръчка през сайта или чрез e-mail клиентът изрично потвърждава, че приема:

(1) Общите условията за продажба на „ЗОГРАФОВ И СИН“ и

(2) задължението да заплати в съответния срок.

Ако при вече  направена поръчка са уговорени допълнителни изменения (дизайн, количества, материали, срокове за изработка, цена и др.), преди да започване изработка „ЗОГРАФОВ И СИН“ изисква писмено потвърждение от клиента, че приема направените промени.

Ангажиментът за изпълнение на поръчка се потвърждава писмено от „ЗОГРАФОВ И СИН“. Потвърждението съдържа описание на продуктите, брой, цена и срок за изработка.

Изпълнението на поръчката започва след получаване на уговореното авансово плащане.

 

 

ЗАПЛАЩАНЕ

 

Заплащането на поръчани артикули се извършва по следните начини:

  • с наложен платеж
  • с платежно нареждане към банка. При плащане с платежно нареждане, използвайте следните данни:

Уникредит Булбанк АД

BG76UNCR70001521522272

BIC: UNCRBGSF

Зографов и Син ООД

  • в брой на място в ателието
  • ателието разполага с ПОС терминал

За извършено плащане „ЗОГРАФОВ И СИН“ ООД издава фактура, която съдържа данните за закупените изделия.

 

ДОСТАВКА

 

Доставката в границите на Република България е безплатна и се извършва от куриерска фирма СПИДИ. Ако клиентът предпочита друг куриер, доставката ще бъде за негова сметка.

Доставки извън България се извършват с FedEx или друг доставчик по договаряне, като за всяка отделна дестинация цената се определя отделно и се заплаща от клиента.

 

 

ОПАКОВКА

 

 

Какво е подаръкът без луксозна опаковка, без емоцията от разпакетирането, всички онези детайли които правят преживяването незабравимо. Ние се стараем да надграждаме и подобряваме своите опаковки с всяка година. Можем да ви предложим напълно завършен подарък, готов да изпълни своето предназначение, да радва.

Всички изделия на „ЗОГРАФОВ И СИН“ се предлагат в луксозна опаковка, която е съобразена със съдържанието (материали, цвят, форма, обем, брой и др.). Цената на тази опаковката е включена в цената на продуктите.

Ако желаете да комбинирате различни предмети в комплект, трябва изрично да посочите в поръчката кои продукти желаете да бъдат включени в комплекта, а ние ще проектираме и изработим съответната опаковка.

Разгледайте снимки на завършени продукти изработени с много желание и любов.

 

                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПЕРСОНАЛИЗАЦИЯ

 

Всички изделия на „Зографов и син“ могат да бъдат персонализирани с метална (месингова) плочка, която се поставя на подходящо място в опаковката (в някои случаи плочката може да се монтира и върху самия продукт).

Върху плочката може да се изработи надпис (например: послание, име, дата) или графичен символ (например: фирмен знак или герб).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ГРИЖА И ПОДДРЪЖКА

 

 

За да запазят Вашите изделия дълго време първоначалния си вид, трябва да се грижите за тях и да спазвате следните изисквания:

  1. Никога не мийте продуктите от благородни метали или благородна дървесина в съдомиялна машина!
  2. Не поставяйте изделията в микровълнова фурна!
  3. С времето сребърните съдове започват да тъмнеят, защото металът е много чист (проба 950) и взаимодейства с околната среда, като повърхността му се покрива с тънък окисен слой.

Ако забележите промяна в цвета и блясъка, можете да възвърнете оригиналния вид като интензивно разтърквате повърхността с мека памучна кърпа. Веднага ще откриете разлика между току-що почистеното място и останалата повърхност. В миналото хората са почиствали сребърните си прибори по този начин всяка седмица.

 

Съдовете, които не са от масивен благороден метал, а имат само сребърно и/или златно покритие, могат да се използват, но при честа употреба част от благородния слой се износва по-бързо и започва да прозира основният метал. Затова нашата препоръка е тези съдове да не се ползват за ежедневна употреба. Ако използвате тези съдове, задължително измивайте само на ръка без агресивни препарати и веднага подсушете с мека кърпа като леко попивате без да търкате интензивно.

Изделията, които са изработени от комбинация на дърво и метал, изискват по-специални грижи. Те могат да се мият на течаща вода, но без да се киснат. Веднага след измиването подсушете ръчно. Не сушете принудително, например – със сешоар, върху отоплителен уред или пряко изложени на слънце. Дървото е жив материал, който се свива при нагряване или поставяне в много суха среда, а при накисване или излагане на наситена влага, то се раздува. Резултатът от поставяне на изделията в такива екстремни за тях условия може да бъде напукване на дървесината или поява на хлабина в местата на съединяване с металните елементи.

 

 

СРОКОВЕ

 

Сроковете, посочени в Интернет каталога на „ЗОГРАФОВ И СИН“, са ориентировъчни.

Конкретният срок за изпълнение на всяка поръчка е предмет на потвърждение от „ЗОГРАФОВ И СИН“ и зависи от това дали са направени изменения в спецификацията на изделието от каталога (материали, дизайн, опаковка, персонализация и др.), а също така и от текущия график за изпълнение на приети поръчки.

При спешни поръчки срокът за изпълнение задължително трябва да бъде съгласуван предварително със „ЗОГРАФОВ И СИН“.

 

ГАРАНЦИЯ И СЕРТИФИКАТИ

 

„ЗОГРАФОВ И СИН“ гарантира със сертификат, че продуктите са ръчна изработка, при която са използвани указаните материали – сребро, мед, месинг и дървесина.

Ако в някой продукт се проявят дефекти, които не са свързани с инциденти или неправилна експлоатация и поддръжка (виж „Грижа и поддръжка“), „ЗОГРАФОВ И СИН“ ще ги отстрани за своя сметка.

За всеки свой продукт фирмата издава  сертификат за качество, който гарантира произхода на съда, качеството на изработка и качеството на материалите. В него можете да намерите полезна информация относно това как да съхраните своя подарък по дълго време в първоначалният му вид, ще откриете още и размери и вместимост на съда който притежавате.

Фирма Зографов и Син, гарантира за всеки свой продукт с името си. Всички модели на компанията се подпечатват със специални печати, които отговарят за качество и произход дори когато сертификата вече го няма.