Фиала Рогозенско съкровище сребро 950

 • Кат. номер: 091007

 

 

 Сувенир-реплика на фиала от „Рогозенското съкровище“ изработена от сребро проба 950. Подходящ подарък за юбилей, пенсиониране или чуждестранен партньор

 

Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

Размерите на фиалата са :

 • Височина – 65 мм,
 • Диаметър – 125 мм,
 • Обем – 350 мл
 • Сребро 950- 210гр /грамажът е приблизителен заради ръчната изработка.Възможно е минимално отклонение от посоченото тегло./

 

Месингова табела с надпис до 150 символа и размер 150мм х 30мм – цена 50лв

По-дълъг текст и размер на табелката, цената е по договаряне.

 

Тук можете да намерите примери за текст върху месингова табела 

 

 

 

 

 

 

 

1 590,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 590,00 BGN
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Фиалата от Рогозен или „купичка“, както я наричат повечето хора,  е сувенир-реплика на античен съд. Тя е открита е във врачанското село Рогозен и е част от най-голямото съкровище, намирано някога на Балканския полуостров. По някои от съдовете са гравирани  надписи. От тях се предполага, че то е било собственост на владетеля на Одриската държава цар Котис.

Фиалата има сферична вид. От външната страна е с богати орнаментални мотиви във формата на тесни, издължени канелюри.

 

За тези от Вас, които се интересуват, можете да научите  повече за историята на Рогозенското съкровище.

 

Фиалата е подходящ подарък за  :

 

 • Ваш чуждестранен партньор. Когато искате да впечатлите Ваш познат, приятел или колега от чужбина, репликите на антични съдове са много подходящи - подарявате му парченце от историята. Те са едни от най-търсените луксозни протоколни подаръци.
 • Ваш колега по случай неговото пенсиониране. Фиалата, като част от тракийско съкровище, ще остане траен спомен. Този съд съчетава в себе си стойност, вечност и значимост. Демонстрирате внимание и засвидетелствате уважение към Вашия колега.
 • Ваш сътрудник или шеф по случай юбилей. Да подарите фиалата от „Рогозенското съкровище“, това е прекрасен начин да изразите Вашето признание към хората, с които сте работили и сте били заедно и в добри и лоши дни.
 • Фиалата е подходящ дар както за мъже, така и за жени.

 

 

Защо да подарите фиалата

 

 • Тя е представителна. Репликите на антични съдове са търсени подаръци за представителни цели и почетни чествания. Те са чести подаръци за членове на чуждестранни делегации
 • Тя е история. Като античен тракийски съд, фиалата е част от съкровище, открито в нашите земи. Опитали сме се чрез репликата, да пресъздадем времето, в което оригиналът е бил изработен от древен майстор. Повечето хора биха оценили нейната историческа ценност.
 • Тя е сребърна. Стойностен подарък  от благороден материал, тя е признание и благодарност за винаги.

 

 

Как и от какъв материал е изработена

 

 •  Изработваме фиалата от сребро проба 950. Използваме метода на изтегляне. Тялото ѝ е разделено на две на части от лента с лунички. Под този пръстен изковаваме орнаменти във формата на издължени канелюри със заострен връх. Старали сме се да пресъздадем максимално точно оригиналната декорация.
 • Среброто е светло чувствително.  Ако не се използва или поддържа, с времето повърхностния слой получава патина, което е естествен процес при благородния материал.
 • Изработваме този модел и от мед със сребърно и златно покритие.

 

Направете подаръка още по-личен

 

Разгледайте нашите предложения за комплекти на тракийски съкровища

 

 • Изработихме вариант на фиалата със златни очертания върху  античните мотиви. Така гравюрата се откроява и съда изпъква още по-силно със своята красота.
 • Ако този модел Ви харесва, свържете се с нас за допълнителна информация

 

       

                                                         

 

 

 •  За да направите по-голямо впечатление на човека на когото ще поднесете подаръка, предлагаме Ви да комбинирате фиалата с една или две  кани със същия мотив на гравюрата. Съдовете се слагат в луксозна кутия. Под тях поставяме метална табела на която изписваме „Рогозенско съкровище“ и датата с приблизителното му датиране. По този начин ние подчертаваме историческата стойност на съкровището.

 

                                                        

 

 

 

 • Красивата опаковка грабва вниманието, тя увеличава ефекта от подаръка. Всички наши изделия са в луксозна кутия съобразена с предмета. В нея поставяме  сертификат, издаден от „Зографов и син“. Той гарантира автентичността на изделието. В кутията има  описание на репликата, къде е открита и в кой музей можете да видите оригинала. В дипляната, Ви разказваме малко от нашата история и кои сме ние. В тази елегантна опаковка  сме добавили  и  красив каталог със снимки на някои от нашите артикули. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, луксозната кутия поставяме в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване.
 • Можем да изработим и поставим в кутията метална плочка с Ваше лично послание, имена, дата, монограм или фирмен знак. Заедно ще изберем най-подходящия шрифт, съобразен със събитието и получателя. Така подаръкът Ви няма да е анонимен. Напротив ще бъде персонален, изработен по поръчка, специално за човека на когото ще го подарите.  Този жест подчертава Вашето лично отношение и придава по-голяма емоционална стойност на подаръка.

 

Как да запазите  външния вид на фиалата все така красив

 

Радваме се да Ви предложим услугата – поддържане на съдовете в красив и бляскав вид.

 

 • Ако след време среброто потъмнее или нараните външния вид на изделието, или желаете просто да го освежите, ние ще Ви го възстановим срещу сума, която ще определим след оглед на фиалата.
 • За да Ви улесним в използването и съхранението на Вашите красиви и стилни изделия, закупени от нас, сме подготвили статия с указания как да се грижите за продуктите. Прочетете я.

 

Срок за изработка

 

Обадете ни се. Ако фиалата не е налична, ние ще я изработим за 5 работни дни след приемане на поръчката.

 

Направете подарък, който ще впечатли и ще остане за цял живот.

 

Направете  Вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

За нас ще бъде удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Имаме дългогодишен опит и знаем как да го направим. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност.

 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

Пишете ни  или се свържете на Viber на тел. 0887 697 228

Очакваме Ви.

 

На всяко 1-во число от месеца, компанията ни запазва правото  да актуализира цените на артикулите, според Общите условия. Всички направени поръчки преди тази дата, няма да бъдат променяни и остават на договорената цена. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 697 228