Сребърна фиала с грифони

 • Кат. номер: 091008

 

 

Сребърна фиала с грифони с частично златно покритие, реплика на античен тракийски съд част от Рогозенското съкровище. Изискан и стилен подарък, подходящ за  бизнес партньор, чуждестранен гост или почитател на тракийските ценности.

 

Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

Размери:

 

 • Диаметър - 220 мм
 • сребро 950 – 200гр /грамажът е приблизителен заради ръчната изработка.Възможно е минимално отклонение от посоченото тегло./

 

Месингова табела с надпис до 150 символа и размер 150мм х 30мм – цена 50лв

По-дълъг текст и размер на табелката, цената е по договаряне.

 

Тук можете да намерите примери за текст върху месингова табела 

 

 

1 650,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 1 650,00 BGN
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Както е известно, Рогозенското съкровище е открито през 1986г. То съдържа значително количество сребърни съдове, като най- голям дял в него са фиалите – 108 на брой.  Всяка една е със свой индивидуален стил.  Разнородни са по форма, големина и гравюри. Археолозите казват, че майсторите, които са ги изработвали са използвали различни технологии и умения. Фиалите са правени в рамките  приблизително на  100 години и  дори не са от един регион.

Грифоните са същества от приказките с тяло на лъв и глава и крила на орел. Казват, че те са кучетата-пазители на Зевс. Символизират  бдителност,  сила, царственост, смелост и непорочност. Олицетворяват възмездието, което ще получи всеки, извършил престъпление.

Почти цялото Рогозенското съкровище се намира във Врачанския исторически музей, където се съхранява при специални условия.

 

Фиалата с грифони е подходяща за

 

 • Подарък за бизнес партньор. Когато правите подарък на Вашия бизнес партньор, изберете предмет , който  прави впечатление и  оставя дълготраен спомен. Фиалата с грифони е оригинален начин да покажете уважение и да демонстрирате добри чувства. Този дар е свързан с историята ни и има висока естетическа стойност. Вниманието, което изразявате, когато го подарявате, ще бъде високо оценено.
 • Подарък за чуждестранен гост. Особено подходящо е да подарите реплика на античен съд на чужденец. По този начин Вие давате възможност на света да научи за богатото наследство, оставено ни от древните люде. Вашият подарък ще направи силно впечатление и ще бъде запомнен.
 • Подарък за почитатели на тракийските ценности. За радост не малко са хората ценители на тракийските богатства. Ако имате близък, който влиза в тази група, подарете му фиала с грифони. Този съд, ще го зарадва, очарова и той ще помни с благодарност Вашето внимание и добър вкус.

 

Защо да подарите реплика на тракийски античен съд

 

 • История. Ако съкровищата можеха да говорят, какво ли биха ни разказали за тяхното пътуване през вечността? История за хората, населявали нашите земи, за богатството, което са ни оставили и за завета да го пазим. Когато подарявате реплика на тракийско съкровище, Вие давате възможност на обществото да съхрани наследството ни и да го почита.
 • Естетическа стойност. Освен висока историческа стойност, репликите на тракийски съкровища се открояват и с неповторимия си елегантен стил, плод на нашите умения,  строг подбор на материали и прецизна ръчна изработка. Такъв подарък е истинска ценност за Вашия чуждестранен гост, бизнес партньор или скъп приятел.
 •  

 

 

От какво е изработена фиалата с грифони

 

 

Ние изработваме фиалата от сребро. Всички орнаменти - грифони и флорални мотиви изковаваме на ръка, по технология на древните майстори. Позлатяваме отделни детайли с 24К. Когато е в контакт с околната среда, чистото сребро постепенно потъмнява. За да възвърнете предишния блясък на съда, е достатъчно да го измиете и интензивно да разтъркате повърхността с мека памучна кърпа.

 

За да съхраните блестящия вид на изделията, закупени от нас, прочетете статията с указания как да се грижите за тях

 

Как да направите подаръка още по-личен

 

 • Комбинирайте фиалата с грифони с кана. Има варианти, при които комбинирането на кана или две кани с фиала са сполучливо съчетание. Примерите са показани по-долу.

 

          

 

                                 

 

Така групирани, репликите се допълват, подаръкът Ви е богат и впечатлява със стила, грижата и вниманието, което сте отделили за да го създадете.

 

 • Поставете метална табелка с лично послание. За да се запомни подаръкът Ви, направете го личен. Помислете за човека, когото ще дарите, сътворете текст специално за него. Ние ще го изпишем върху метална табелка, която ще поставим вътре в луксозната кутия. Така подаръка Ви носи  допълнителна радост, защото показва, че сте отделили специално време и внимание, за да го измислите и намерите, за да го направите още по-уникален.

 

Върху репликите на антични съдове не поставяме гравюри, надписи или фирмени знаци.

 

 • Красивата опаковка грабва вниманието и увеличава ефекта от подаръка. Всички наши изделия получавате в луксозна кутия, съобразена с предмета. В нея поставяме сертификат, издаден от „Зографов и син“, който гарантира автентичността на изделието. В кутията има кратко описание на историята на предмета и кратка информация за нас. Добавяме  и луксозен каталог със снимки на някои от нашите артикули. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, поставяме кутията в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване.

 

 

Направете подарък, който впечатлява и остава за цял живот.

 

Срок за изработка

 

Ако съдът не е в наличност, срокът за изработване е 10 работни дни след приемане на поръчката.

 

Направете  Вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

 

За нас е удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност.

 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

Пишете ни или се свържете с нас на Viber на тел. 0887 697 228

Очакваме Ви!

 

На всяко 1-во число от месеца, компанията ни запазва правото  да актуализира цените на артикулите, според Общите условия. Всички направени поръчки преди тази дата, няма да бъдат променяни и остават на договорената цена. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 697 228

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!