Фиала от "Голяма Косматка"

  • Кат. номер: 0602
Фиала със сребърно покритие, реплика на античен тракийски съд. Луксозен подарък за бизнес партньор, чужденец или за човек, когото искате да впечатлите.

 

 Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

Размери:

  • височина 70 мм,
  • диаметър 80 мм,
  • обем 200 мл.

 

Допълнително поставяне на месингова табела с надпис – 40 лв.

 

Тук можете да намерите примери за текст върху месингова табела 

 

 

 

 

570,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 570,00 BGN
Моля, изберете:
Подробно описание
Подробно описание

Фиалата е открита в могила „Голяма Косматка“, заедно с сребърната кана, киликса /чаша за вино/ и венеца. Тя е сравнително малък съд, с гладки стени, изработена от един диск, без снаждания и прекъсване на формата. От външната страна, върху устието, е  гравиран текст на древногръцки език. От него  разбираме, че фиалата е принадлежала на Севт III, царя на Одрисите.  Археолозите са на мнение, че се е използвала като чаша. В нея древните траки са сипвали вино от каната.

Ако желаете да научите повече за откритите антични предмети в могилата „Голяма Косматка“, можете да прочетете статията.

 

Фиалата е подходяща за

 

  • Бизнес подарък. Подходящ подарък е за делови партньор. Проявата на уважение и внимание към колегата, със сигурност ще му направи дълбоко впечатление.
  • Подарък за чужденец. Когато искате да оставите подарък за спомен на своя гост, репликите на антични тракийски съдове са най-подходящи. Подаръците свързани с историята ни се помнят дълго.
  • Подарък за ценители на античните предмети. Няма по-подходящ подарък от реликва, докосната от древността за почитателите на античната история. Със сигурност фиалата ще предизвика радостни чувства и възхищение в този, на когото я подарявате.

 

 От какво е изработена фиалата

 

Елегантната форма на фиалата е истинско предизвикателство – за да се постигне, се изискват добри познания и истински майсторлък. Тя е доста трудна за изработване. Изтегляме я от един диск медна ламарина върху няколко калъпа. След цялостното обработване я посребряваме.

За да съхраните блестящия вид на изделията, закупени от нас, прочетете статията с указания как да се грижите за тях

 

Направете подаръка още по-личен

 

  • Комбинирайте фиалата с кана. Когато археолозите откриват фиалата, в непосредствена близост до нея е лежала сребърна кана. Двата съда се допълват взаимно и създават усещане за едно цяло. Комбинацията от двете реплики, поставени в една кутия, са прекрасен, стойностен подарък.
  • Добавете метална табелка с лично послание. За да не бъде подаръкът Ви анонимен, можем да изработим метална табелка с Ваше лично послание, фирмен знак или монограм, която да поставим в кутията при съда/съдовете. Този жест подчертава личното Ви отношение към получателя и придава по-голяма емоционална стойност на Вашия дар.

Върху репликите на антични съдове не поставяме гравюри, надписи или фирмени знаци.

  • Оставете ни да се погрижим за опаковката. Красивата опаковка грабва вниманието и увеличава ефекта от подаръка. Всички наши изделия получавате в луксозна кутия, съобразена с предмета. В нея поставяме сертификат, издаден от „Зографов и син“, който гарантира автентичността на изделието. В кутията има кратко описание на историята на съда и кратка информация за нас. Добавяме  и луксозен каталог със снимки на някои от нашите артикули. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, поставяме кутията в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване.

 

 Направете подарък, който впечатлява и остава за цял живот.

 

 Срок за изработка

 

Ако съдът не е в наличност, срокът за изработването е 10 работни дни след приемане на поръчката.

 

 Направете вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

 

За нас е удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност.

 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

Пишете ни или се свържете на Viber на тел. 0887 697 228

Очакваме ви!

 

На всяко 1-во число от месеца, компанията ни запазва правото  да актуализира цените на артикулите, според Общите условия. Всички направени поръчки преди тази дата, няма да бъдат променяни и остават на договорената цена. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 697 228

 

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!