Фиала "Далакова могила"

 • Кат. номер: 0611
Реплика на златен тракийски съд – фиала от „Далакова могила“ край Сливен. Подходящ луксозен подарък за юбилей или годишнина от златна сватба,  семеен празник или пенсиониране на колега.

 

Безплатна доставка до посочен от вас адрес в цялата страна.

 

Размери

 

 • Височина – 50 мм,
 • Диаметър – 120 мм,
 • Обем – 300 мл

Месингова табела с надпис до 150 символа и размер 150мм х 30мм – цена 50лв

По-дълъг текст и размер на табелката, цената е по договаряне.

 

Тук можете да намерите примери за текст върху месингова табела  

 

Златната фиала е открита през 2007г от екип с научен ръководител д-р Георги Китов. Археолозите изучават богати гробници в района на град  Сливен и се натъкват на изящни произведения в една от тях, а именно „Далакова могила“. Неизвестният владетел, погребан в нея,  е заобиколен от многобройни красиви погребални дарове – ритони, златни фиали, златна маска, сребърни съдове, златен пръстен, на който е изсечен надпис „На спасителя на Азия“ и още много други предмети. Датировката им  е от IV в пр. Христа. Златните фиали са с украса канелюри.

 

Откритите предмети се пазят в музея в Сливен, за да ги разгледа всеки, който желае.

 

 

Златната фиалата е подходящ подарък за:

 

 • Златна сватба. Прекрасен повод да поздравите и да направите златен подарък на Вашите родители, близки или приятели. Казват, че златната сватба е най-щастливата годишнина, защото празнуващите са доказали през всичките тези години взаимната си любов, уважение и разбирателство. Ненапразно, знакът на този юбилей е златото, то символизира благополучие и дълголетие. Зарадвайте ги с реплика на  тракийски златен съд. Пожелайте им още дълги години щастлив съвместен живот.
 • Юбилей. Когато Ви поканят на важното събитие, е добре да се подготвите предварително. Юбилеят не е обикновено празненство, този ден е специален за празнуващия. Репликата на златната фиала е подходящ дар за тържественото честване. Подарък  с висока колекционерска и художествена стойност, който ще бъде оценен и  запомнен за дълго.
 • Ваш колега по случай неговото пенсиониране. Репликите на антични съдове са едни от най-добрите подаръци за този случай. Когато Ваш колега се пенсионира, засвидетелствайте му Вашето уважение, поднесете му част от тракийско съкровище, което ще остане траен спомен за годините, които сте прекарали заедно. 

 

 

Защо да подарите фиалата

 

 • Защото е изискана. Древните майстори са били истински творци. Те са създали красивата фиала в изискан и елегантен стил. Съд, който мнозина биха желали да притежават.
 • Защото е история. Като античен тракийски съд, фиалата е част от съкровище, открито в нашите земи. Опитали сме се чрез репликата, да пресъздадем времето, в което оригиналът е бил изработен от древен майстор. Повечето хора биха оценили нейната историческа ценност.
 • Защото е златна. Стойностен подарък с благородно покритие, тя е признание и благодарност за винаги.

 

 

Как и от какъв материал е изработена

 

Изработваме фиалата от меден лист. Дълбочината ѝ е около 40 мм до гладката част на устието. Има високо умбо – изпъкналата част в центъра на дъното - което е типично за фиалите. Украсите са канелюри, които обхващат цялата  повърхност до ръба. Златното покритие е 24К.

 

Направете подаръка още по-личен

 

 • За да бъде подаръкът още по-впечатляващ, Ви предлагаме към фиалата да добавим реплика на златната маска, открита в същата могила в близост до владетеля. Това е втората по-големина златна маска, намерена в нашите земи.
 • Подаръкът е в луксозна опаковка, в която поставяме сертификат издаден от „Зографов и син“. Той гарантира автентичността и качеството на изделието. В кутията има описание на репликата и информация къде е открита и в кой музей можете да видите оригинала. Прибавили сме и елегантна дипляна със снимки на някои от нашите изделия. В случаите, когато получавате поръчката си в нашето ателие, луксозната кутия поставяме в брандирана торбичка. Изделието е готово за подаряване.
 • Можем да изработим и поставим в кутията метална плочка с Ваше лично послание, имена, дата, монограм или фирмен знак. Заедно ще изберем най-подходящия шрифт, съобразен със събитието и получателя. Този жест подчертава Вашето лично отношение и придава по-голяма емоционална стойност на подаръка.

 

 

Как да запазите външния вид на фиалата все така красив

 

 

Радваме се да Ви предложим услугата „поддържане на съдовете в красив и бляскав вид“.

 

 • Ако след време някое покритие потъмнее или се изтрие от дълго използване, ако нараните външния вид на изделието или желаете просто да го освежите, ние ще  го възстановим срещу сума, която определяме след оглед на фиалата.
 • За да Ви улесним в използването и съхранението на Вашите красиви и стилни изделия, закупени от нас, сме подготвили статия с указания как да се грижите за тях. Прочетете я.

 

 

Срок за изработка

 

Обадете ни се. Ако фиалата не е налична, ние ще я изработим за 7 работни дни след приемане на поръчката.

 

 

Направете подарък, който ще впечатли и ще остане за цял живот.

Направете  Вашия избор, поръчайте незабравим и стилен подарък.

За нас ще бъде удоволствие да ни се обадите, ако имате въпроси.  Ние можем да Ви консултираме относно вида и повода на подаръка. Имаме дългогодишен опит и знаем как да го направим. Наши клиенти са представители на държавни институции, банки, корпорации, фирми и много частни лица. Всички те се доверяват на нашата опитност. 

На всяко Ваше запитване отговаряме в рамките на деня.

Пишете ни  или се свържете на Viber на тел. 0887 697 228

Очакваме Ви.

 

На всяко 1-во число от месеца, компанията ни запазва правото  да актуализира цените на артикулите, според Общите условия. Всички направени поръчки преди тази дата, няма да бъдат променяни и остават на договорената цена. За повече информация, не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0887 697 228

 

 

720,00 BGN
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 720,00 BGN
Моля, изберете: