Customer reviews

Customer reviews

Our clients are public and private companies, corporations, institutions, banks, spiritual and business organizations, individuals.
We have made luxury and protocol gifts for: foreign presidents, including Bill Clinton and Putin; for world stars such as Angelina Jolie and Scorpions frontman Klaus Maine; for world-famous business figures and people from our political life, such as Jose Barroso and Tsar Simeon. Our products are owned by the Ecumenical Patriarch and Bulgarian clergy.


On this page we have collected the reviews of some of our customers.

 

 

Здравейте, уникални предмети с уникална изработка. На живо са още по-красиви отколкото в сайта. Благодаря за коректно и компетентно отношение, за бързата доставка и разбира се за страхотния подарък.

Н.П.

16.03.2021

 

 

 

  Вече цяла седмица ползвам чашата с най-голямо удоволствие. Една прекрасна инвестиция в бъдещето и здравето, удобство при ползване и наслада за окото. Майсторска изработка, внимание към детайлите и отлично обслужване.

 Венислав Николов

15.03.2021

 

 

Здравейте! Благодаря ви за красотата. Имате златни ръце.
Рожденникът остана очарован и доволен. Възхитен! Пожелавам ви много доволни клиенти и творчески успехи!

Боянка Петрова

25.02.2021

 

 

Благодаря, Ви от сърце ,че помогнахте да направя един незабравим подарък. Прекрасен ,изработено с прецизност и любов! Продължавайте да ни радвате!Благодаря!

Катя Драганова

01.02.2021

 

 

 

 

I'd like to provide feedback / review of the Golyama Kosmatka Kylix Drinking Cup, and the Golyama Kosmatka Oak Wreath Garland, which I bought from Zografov & Sons a little over a month ago, and on the service associated.

First, the products: stunningly beautiful. The workmanship of the Oak Wreath Garland is the superb match of delicate perfection, and the "imperfections" that make it feel authentic and of it's time. It is a very imposing piece and looks amazing in candlelight and in sunlight, a real magical introduction of ancient Thracian timelessness into today.

The Kylix has beautiful harmonious lines, sweeping elegance, is of imposing size, very beautifully gilt and wrought. Again, a timeless piece with classic lines, very pleasing.

However, what was most impressive was the service. Titsiana was superb. I only contacted her 5-1/2 days before I wanted the pieces in the Netherlands for my parents' golden wedding anniversary, and she made sure they were delivered on time (a day early in fact!) while following up diligently to make sure everything was in order. I am very impressed and thankful, and can therefore more than wholeheartedly recommend Zografov & Sons work and service to anyone. 

Very well done, many thanks, and good luck - and till we meet again.

Daniel Hooft

 

 

 

 

Благодаря на г-н Л. Зографов за изработения сребърен предмет. Бях очарована от професионалното му отношение към мен като клиент. Помогна ми с компетентното си мнение при избора на най-подходящия предмет. Пожелавам все така да сте отзивчиви и добри професионалисти! Весели празници!

Пенка Съвева

 

 

 

 

Попаднах на сайта на "Зографов и син" случайно, четейки публикация в интернет, към която имаше реклама. Отдавнашна моя мечта е да притежавам сребърна чаша, тъй като от доста години съм запознат с антисептичните свойства на среброто, както и с предимствата на съдовете от този благороден метал. За съжаление до момента съм попадал единствено на антикварни съдове, предлагани на висока цена, но без гаранция, че наистина са сребърни, а не посребрени. Благодарение на "Зографов и син" успях да реализирам мечтата си. Получих безупречно направен продукт, придружен със съответен сертификат за пробата на вложеното в него сребро. Чашата пристигна в луксозна опаковка, в която имаше и малък каталог с част от впечатляващите артикули, които предлага фирмата. Изключително съм доволен от комуникацията с тях, както и от покупката си.

Н.Г.

 

 

 

 

Доверихме се на Зографов и Син с избора ни за подарък, за рождения ден на близък и специален за нас човек. Думата за всичко е възхита! От първото обаждане за поръчката, до блесналите очи на рожденика! Внимателно отношение и изпълнение на поръчката в обявения срок. Поръчахме бокал за червено вино. Красива, прецизна, фина изработка, спираща дъха. Несъмнено бляскава, но в този блясък усетих нещо, което вече трудно намираме на пазара, без значение парите. А именно - душа. Във време на технологии и роботи, да държиш в ръце нещо, сътворено от други ръце, и то с любов и прецизност, в 2020г. изработено по метод от рядък занаят, е, това е лукс! Този "граал", както го наричат, за мен е материалното проявление на думата непреходност. Бих препоръчала Зографов и Син без никакво колебание! Бъдете здрави! Благодаря ви!

Даниела Георг

 

 

 

 

Попаднах случайно на https://zografovart.com Допадна ми реплика на кана от „Рогозенско съкровище“ 350 мл. Сребро 950.Впечатлен съм от акуратното , своевременно и професионално изпълнение на това сребърно бижу. Радвам се, че се доверих на Зографов и син и горещо ги препоръчвам на всеки, който по снимков материал си поръча избран артикул. Уверям Ви-това, което ще получите надминава и най-добрия фотос от колекцията.

От сърце Ви желая да продължавате да радвате почитателите си! Успех!

Н.Я.

 

 

Продуктът от фирмата е прекрасен, бърза доставка и отлична обратна връзка. Направата е изключително добра. Парите си заслужават и артикулите от сайта са перфектни както за подаръци, така и за лична наслада. С удоволствие бихме си поръчали отново!

Милен Недев

 

 

 

 

Много благодаря за цялата комуникация с вас относно поръчката на халбата за бира. Безкрайно съм доволна както от отношението ви така и от консултиране относно моя избор. Информацията ми беше изключително  полезна. А халбата е жестока. Много изпипана, красива и внушителна Благодаря ви Това е един изключителен подарък

Даниела Атанасова

 

 

 

 

Г-н Зографов, получих каната, прекрасна е! Едновременно изискана и омиротворяваща; семпла и луксозна Много, много Ви благодаря и, надявам се скоро да поръчам още една! Бъдете здрав и все така да носите радост на хората

Румяна Йорданова

 

 

"Продуктът от фирмата е прекрасен, бърза доставка и отлична обратна връзка. Направата е изключително добра. Парите си заслужават и артикулите от сайта са перфектни както за подаръци, така и за лична наслада. С удоволствие бихме си поръчали отново!"

- М.Н.

 

 

 

 

"Зографов и син ме впечатлиха от едно интервю, на което попаднах случайно. Визията им за продуктите съвпадна с моето желание да направя неповторим, стойностен, ценен подарък за вечността за рождения ден на мой близък човек. Още от пръв поглед бях впечатлена от ювелирното майсторство, изящество и великолепие на продуктите на Зографов и син. Не се колебах и за подарък избрах чаша за ракия, защото в благородния съд, ракията е като в Свещен граал.

След като видях на живо подаръка, очакванията ми бяха абсолютно покрити, а реакцията на рожденика бе впечатляваща - възторг и мълчание от неочаквания подарък.

Ако трябва да опиша продуктите на Зографов и син, бих казала, че са спомени за вечността, достолепие от благородство! Всеки един от луксозните подаръци е подходящ за истинските празници в живота - рождени дни, сватби, кръщенета. Затова бих препоръчала Зографов и син на всяка цена и бих им пожелала да продължават в същия дух!"

- Мария Тонева

 

 

 

 

 

"За Зографов и син за първи път чух от предаване на Гала, в което гостуваха. Беше страхотно съвпадение, защото точно в този период търсех стойностен подарък за приятел. Веднага влязох в онлайн магазина им и бях впечатлен от качеството на всеки един продукт. Спрях се на чаша за уиски, която много пасна на характера и интересите на моя приятел. Когато подарих подаръка, се почувствах страхотно, защото видях изненадата и приятното чувство в очите му.

Смятам, че подаръците на Зографов и син са най-добрият избор, когато държите на човека, за когото избирате подарък. Определено препоръчвам луксозните подаръци на Зографов и син, които със сигурност ще покрият очакванията ви!"

- Живко Василев

 

 

 

 

"На Зографов и син попаднах, след като търсих подарък за кръгла годишнина на много близък мой познат. Още от пръв поглед бях впечатлена от оригиналността, ръчната изработка и високата стойност, която носят подаръците на Зографов и син.

Точният подарък за юбилея на моя близък човек открих в бокал за вино - красив и изпипан до най-малкия детайл. Когато подарих бокала, рожденикът беше изключително впечатлен и щастлив да притежава такъв стойностен подарък.

Препоръчвала съм луксозните подаръци на  Зографов и син и ще продължавам да го правя, защото те наистина знаят какво правят и го правят по най-добрия начин!"

- Нели Иванова

 

 

 

 

"На продуктите на Зографов и син попаднах, докато търсех метална чаша за подарък. Спрях се на Зографов и син, защото подаръкът, който търсех, бе за изключително близък човек и исках да буди възхищение.

На първо място бях впечатлена от професионализма, бързата реакция и отзивчивостта на дамата, с която говорих по телефона, а след това и от изящността на продуктите, тяхната непреходност и въздействие!

Спрях се на бокал за вино, като изработката и красотата му напълно покриха очакванията ми, включително и опаковката, която бе символ на естетика и функционалност. Реакцията при поднасяне на подаръка бе незабравима - за подаряващия, и за получаващия. Почувствах се горда - подаръкът бе за чужденец, а аз бях горда, имайки възможност да поднеса в дар нещо, което е част от историята на България, и същевременно, продукт на майсторство в съвремието.

С удоволствие бих препоръчала Зографов и син, защото продуктите им са впечатляващи.  Поводи за подарък създава сърцето (с отношение към приятел, любим..), а тези продукти са прекрасен израз на възторг!

Бих препоръчала на Зографов и син да разширят гамата от продукти! :)"

- Р.А.

 

 

 

 

 

"За Зографов и син научих от приятели. Бяхме им на гости и видяхме съд за пиене на вино-реплика на античен съд. Харесахме го и не след дълго се сдобихме с два. Така първите две бижута, произведени от Зографов и син, на които имаме удоволствието да се радваме, са два киликса. Обичаме да пием с тях, тъй като златното покритието на съдовете определено облагородява вкуса на виното.

Това, с което ни впечатлиха продуктите на Зографов и син бе невероятна изработка, съвършен дизайн и стил на предлагане.

Винаги, когато имам повод, обичам да радвам моите приятели с  някой от стилните предмети, изработени от Зографов и син. Притежавам техни продукти и мога да кажа, че всеки един е съвършен. Последния, закупен продукт по повод 50-годишнината на мой съученик, беше пепелник за пури.

Всеки път, когато подарявам техен подарък, се чувствам щастлива! Винаги бих препоръчала Зографов и син, защото продуктите им са съвършени."

- Жанета Велкова

 

 

 

 

Category is empty.