Другите за нас. Публикация в Webstage.bg, 28.10. 2017г

Другите за нас. Публикация в Webstage.bg, 28.10. 2017г
Луксът като емоция - Ювелирните произведения на “Зографов и Син” 

 

 

 

Когато преди 26 години Николай Зографов решава да се посвети на своето фино изкуство, той не предполага, че след години творенията му ще принадлежат на президенти, дипломати, аристократи, артисти и известни личности от цял свят. Талантливите му ръце извайват съвършени композиции от благородни метали и екзотична дървесина, превръщайки предметите в истински произведения на изкуството.

 

 

 

 

Самата фамилия Зографови има своята многовековна впечатляваща история. Прадядото на Николай, Божин-Еманоил Стимений Зограф, е участвал в изографисването на базиликата „Свети Петър" в Рим, а днес артистичният дух и семейните традиции продължават своя поход във времето, приобщавайки към работата съпругата му Тициана и синът Любомир.

 

Семейната компания „Зографов и син" е специализирана в проектиране и изработка на луксозни подаръци, сътворени с изключителна елегантност и финес към детайлите. Водени от желанието да подарят незабравимо усещане на своите клиенти, Зографови творят изящество в различни форми и за различни поводи. От ритуални бокали за вино, подходящи за сватба, кръщене и причастие, до великолепни съдове, прибори и чаши за ракия, уиски и шампанско, произведенията им следват благородната линия на своята мисия - да доставят наслада и да създават емоции.

 

 

 

 

Злато, сребро, мед и екзотична дървесина раждат тази вълнуваща хореография от прецизност, майсторство, автентичност и лукс. Тициана Зографова споделя, че комбинацията между живия материал - дървото и благородния метал, е най-трудна за изпълнение. Дървото диша постоянно, а металът не се променя. И е много трудно да се измисли такава технология, че двете да бъдат винаги заедно, да не се разделят, да не се получават дори фини пролуки по между им. Третирането на дървото се извършва по специална технология, доказала качествата си във времето. Синът ни Любомир обогати семейния бизнес с много нови идеи, модели, съвременно виждане, майсторлък и технологии"  

 

 

 

 

Любомир Зографов споделя, че през годините най-търсените им произведения се променят, но водещ винаги остава поводът за подарък. И готовността, заедно с клиента да обсъдят всеки детайл, който ще придаде уникалност на бъдещото произведение и ще достави удоволствие на своя получател. Стремим се да бъдем уникални и да предложим качество. За нас е важно завършеният продукт да създава положителна емоция. Затова всичко е съобразено с желанието на клиента, за да почувства, че това е предназначено и е създадено специално за него. Затова допринася и самата опаковка - подаръкът е придружен с фино метално послание, сертификат за автентичност, чифт ръкавици и указание как да се ползва. Всяка изработка носи оригиналния печат на „Зографов и син".

 

Говорейки за хората, които могат да оценят и да си позволят техните луксозни творения, Любомир споделя, че всички те са много различни. Сред най-верните им клиенти има пекари, политици, адвокати, брокери, високопоставени бизнесмени - хора с вкус, които ценят изкуството на ръчната изработка, качеството и лукса, и имат по-висок стандарт на живот. Онова, което прави впечатление напоследък е засиленият интерес на специалистите от ИТ сектора, които не само оценяват достойнствата на скъпите произведения, но и раздвижват античността с нови оригинални идеи. Обади ни се клиент, който имаше желание да му изработим сребърна кана - съвсем изчистена и минималистична.3аедно обсъдихме как си я представя и накрая простото канче с похлупак, познато на всички ни от едно време, се превърна в елегантна сребърна кана за вода. Така обикновено се раждат новите ни модели - с желанието и идеята на клиента", споделя Любомир Зографов.

 

 

 

 

В основата на този луксозен бранд тупти сърцето на изкуството, превърнало първичния майсторлък по изтегляне на благородните метали в съвършен акт. Всички произведения на „Зографов и син" са достатъчно изящни, за да бъдат поставени на почетно място в дома, но с удоволствие се ползват в ежедневието - технологията, по която са направени позволява това. Много от тях са създадени да задоволяват „вредни" навици - да отпивате от чаша от орехово дърво, докато златото предлага луксозно убежище на кехлибареното уиски, е не само приятно, но и красиво. Любителите на тютюна и пурите могат да открият достоен аксесоар за своята тънка наука, пъпна с ритуали.

 

 

 

 

Ювелирните произведения на Зографов и син отдавна са прекрачили границите на България, подарявайки частица от богатото ни културно наследство на света. Реплики на великолепните антични съдове от Рогозенското съкровище и тракийската могила „Голяма Косматка", днес са притежание на висши политически лидери, президенти, аристократични особи, дипломати, светила в науката и изкуството, актьори.

 

 

 

 

Специално за фондация „Център за глобален диалог и сътрудничество" на президента Петър Стоянов (1997-2002),Зографов и син" изработват призовете, връчени на американския президент Бил Клинтън, актрисата и посланик на Добра воля на ООН Анджелина Джоли и шампиона по шахмат Анатолий Карпов.

 

 

 

 

Извън протокола, ценните съкровища на Зографови намират своя нов дом далеч в Япония, Австралия, Филипините и САЩ. Антични, съвременни, патинирани или съвършени до блясък, те носят духа на автентичното изкуство и частица от душата на своя майстор - като подарък за вечността.

 

 

Статията е написана Събота на 28 Октомври 2017г. и е публикувана в Webstage.bg

Ние от Зографов и Син сме тук, за да направим избора на подарък лесно и приятно преживяване. Независимо дали търсите идеалния дар за близък човек или за корпоративно събитие, ние разполагаме с богато разнообразие от възможности, които ще впечатлят всякакъв вкус и предпочитания. Ако желаете, ще Ви консултираме и ще Ви помогнем да изберете най-подходящия подарък за Вашия случай.

прочети още

Можете ли да познаете кое е това нещо, което притежават Анджелина Джоли, шахматистът Анатолий Карпов, Клаус Майне от „Скорпиънс”, австрийският парашутист, който скочи от „ръба” на космоса Феликс Баумгартнер, Симеон Сакскобургготски, АлберII и президентите Георги Първанов, Бронислав Коморовски, Нурсултан Назърбаев, Бил Клинтън и Владимир Путин? това са ювелирните изделия на семейната фирма „Зографов и син” – луксозни подаръци, предимно от благородни материали, които разнасят славата на България във всички краища на света.

прочети още

Българската марка е нарицателно за изящни изделия с красота, стил и уникалност Сребърни чаши, съдове от екзотична дървесина, реплики на тракийски съкровища: повече от 30 години луксозните артикули с марката Зографов са най-добрият избор за подаръци, които впечатляват, вдъхновяват и говорят за красота, сила и майсторство.

прочети още

„Коя дървена чаша за уиски да избера? Имате с различна дървесина, цвят и метал – сребро или позлата. Какво бихте ми предложили?“ Предпочитанието на цветовете и дървесината....

прочети още

Чашите за уиски изработени от орехова дървесина имат наситен, тъмен цвят и гладка текстура, която се чувства удобно в ръката. Комбинацията от материали, топлата и естествена красота на ореховото дърво .....

прочети още

Чашите за уиски от череша имат топъл, привлекателен вид и често се използват за специални поводи. Комбинацията със златни или сребърни акценти, допълват естетиката на дървото. Екзотична, с подчертана ......

прочети още

Когато сме щастливи, предпочитаме ярки и светли цветове, може би бялата или синята чаша. Ако сме в настроение за размисъл, клоним към чашата от орехово дърво. Ако имаме успешен ден, червената или черната чаша ни привличат......

прочети още

Уникалният подарък е незабравим дар, той показва на получателя, че наистина мислите за него, че го разбирате и знаете какво има значение за него. Такъв дар отразява връзката ви. Това е обмислен подарък, който идва от сърце и носи радост. Начинът, по който дарявате е пряко свързан с личното Ви отношение към човека.

прочети още

През годините сме изписвали върху месингови табелки много поздравления, лични пожелания или само имена и дати. По-долу Ви показваме различни текстове-примери според повода. Това може да Ви улесни, когато съставяте Вашият текст.

прочети още

Ако желаете, ние можем да се погрижим за Вашите изделия. Обадете ни се и ще възстановим не само сребърния съд, но и ще нанесем допълнително златно покритие. Така, отново ще притежавате Вашата любима чаша или кана в първоначалния ѝ вид.

прочети още

В тази статия Ви разказваме какво символизират различните видове дървета, как се изработват съдовете от дърво и в какъв вид ги получавате от нашето ателие. Така ще Ви е по-лесно да изберете най-подходящите за Вас или за човека, на който искате да ги подарите.

прочети още

Според последните изследвания, направени от американските биолози и епидемиолози, среброто е в състояние да се справи с новите вируси и бактерии, за разлика от повечето известни антибиотици и антисептични средства. Затова не е странно, че сребърната вода се очертава да се превърне в антибактериално чудо.

прочети още

Когато искате да зарадвате свой близък, приятел или колега по случай празника му, направете нещо специално за него. Подарете му нещо оригинално, въздействащо, персонално, луксозно – нещо уникално. Благодарността, която ще видите в очите му, ще Ви направи щастливи.

прочети още

Ние от “Зографов и син” ви предлагаме луксозни подаръци, събрали дух, емоция и сантимент каквито, обещаваме ви, няма да намерите другаде! ИЗБЕРИ ЦЕНЕН ПОДАРЪК Какъв подарък да изберете за 50-та годишнина?

прочети още

Когато ви се налага да правите протоколни подаръци или да търсите оригинален подарък за чужденец, възможно най-добрият избор са репликите на тракийски съкровища

прочети още

Има две много реални причини, заради които трябва да се купуват делови подаръци, едната е да благодарите на някого за работата му през годината. Другата - да си гарантирате, че този човек ще продължи да мисли за вас

прочети още

Рогозенското съкровище е открито случайно през 1986г в с. Рогозен. Селото се намира в Северозападна България, близо до гр. Враца.

прочети още

Великденските обичаи са много почитани сред християните по цял свят. Единият от тях е свързан с яйцето. Не е известно от кога датира тази традиция. Някои казват, че яйцата са се боядисвали и раздавали още в Древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция.

прочети още

Да създадеш неповторима емоция на най-близкия или да впечатлиш бизнес партньор, желанието да оставиш нещо за децата си, за децата им, дори за хората след стотици години, е незаменимо чувство и силна мотивация.

прочети още

Ако някога посетите музея във Враца, в трезора му ще откриете невероятна гледка: десетки малки съдове, поставени в специални камери, сякаш говорят и разказват своята история. Пищните им детайли искрят в тъмното и можем само да си представяме как са били изработвани от древните майстори.

прочети още

Когато търсите подарък за имен ден, изберете го така, че да отговаря на историята и образа на празнувания светец. Като стил и направа е добре да се насочите към ръчна изработка, дървен материал, благородно покритие. Ако човекът Ви е близък и имате финансова възможност, подберете предмет от масивно сребро, който ще донесе по-голяма емоционална стойност и ще остане във времето като истинско произведение на изкуството.

прочети още

Майсторските изработки на „Зографов и син“ от злато, сребро и екзотична дървесина се предават от поколения от Андреа Пунчева

прочети още

Любомир Зографов пред Bulevard.bg - за наследствения занаят да изработваш подаръци за ценители, Светия граал като вдъхновение и умението да впечатлиш дори Бил Клинтън

прочети още

Тoва, което ни прави различни, е че ние създаваме положителни емоции с всеки наш продукт. Поднасяме радост, облечена в усмивка и добра дума.

прочети още