Какъв подарък да изберем за бизнес партньор

Какъв подарък да изберем за бизнес партньор

 

 

Подаряването на бизнес подаръци датира от много години. Още от времето когато търговията е започнала да се развива, хората са правили подаръци помежду си при добра сделка. От исторически източници, научаваме много примери за размяна на дарове между владетели, за укрепване на договори и примирия през Средновековието

Подаръците са изминали целия исторически път чак до днес, като подаряването се е превърнало в естествен жест на зачитане и уважение.

Със сигурност, повечето от Вас, всяка година се сблъскват със задачата- какво да подарите на Вашия бизнес партньор. Започвате да си припомняте как сте се справили  миналите години, за да не се дублират даровете.

А трябва ли всяка година да се правят подаръци? Нека видим какво казват експертите по въпроса.

 

 

 

 

 

 

 

Защо да подаряваме

 

Лиа Ингръм, специалист по етикет казва: „ Има две много реални причини, заради които трябва да се купуват делови подаръци, едната е да благодарите на някого за работата му през годината. Другата - да си гарантирате, че този човек ще продължи да мисли за вас.“

Много точно казано. Да направите подарък на бизнес партньор, дистрибутор, доставчик, общо казано на човека с когото работите, представлява акт на сближаване, с който се заздравяват взаимоотношенията. Да не забравяме, че подаръците са не само хубав жест, но и интелигентен начин на контакт и обноски в бизнес политиката.

 

 

 

 

Едрийн Фурнъм, психолог от Юнивърсити Колидж в Лондон твърди, „Мотивацията на подаряващия е също толкова важна, колкото и самият подарък. Желанието да направиш уникален дар и хората да се впечатлят от него, това е пътят да си създадеш добър образ в съзнанието им.“

 

Има ли ценови диапазон за добрия подарък

 

Специалистите казват, че хората се затрудняват повече в избирането на подарък, отколкото да преценят какъв бюджет да отделят. Когато търсите подходящия подарък и го откриете, тогава решавате колко средствата трябва да отделите. Няма правило какъв да бъде ценовия диапазон, всеки сам определя стойността.

 

Как да изберем правилния подарък

 

Рочестър Юджин Фрам професор по маркетинг от Рочестърския технологичен институт, Ню Йорк казва „Хората запомнят уникалните подаръци, особено онези, които им показват, че сте запознат с нещата, които правят или харесват“

 

 

 

Чаша за уиски-уникат. Изработена е от масивно екзотично дърво и мед, със златно покритие 24К

 Ако след тежък работен ден, този на когото правите подарък, обича да си почива с малцово уиски в ръка, тази уникална чашата ще бъде точно за него.

 

Първото нещо което трябва да направите е да проучите Вашия бизнес партньор. Какво харесва, какви навици има, какво обича да прави в свободното си време, неговото хоби, ако има такова. Следващата стъпка е да разгледате пазара, какво предлага и кои предмети са най-близко до интересите на човека. Когато се спрете на избрания от Вас предмет, си представете реакцията на този за когото е предназначен подаръка, би ли го харесал, къде ще го сложи, ще отива ли на интериора. Всички въпроси, които си задавате трябва да са през неговите очи. Ако успеете да отговорите положително на повечето от тях, то това е неговия подарък Не се колебайте.

Който подарява, дава част от себе си и очаква получателят да прояви внимание и да зачете труда и времето му.

 

Спазвайте бизнес етикета, когато правите подарък

 

Важно е да отбележим, че има бизнес етикет при подготовката и поднасянето на подаръците, който трябва да се спазва. Необходимо е  да се следват правилата, за да не се нарушат взаимоотношенията между партньорите.

Много често в желанието си да бъдете забелязани, купувате предмети които харесват на Вас самите и не се замисляте за другата страна, за човека на когото искате да направите подарък. Не са редки случаите, в които подаръците са меко казано конфузни. Подаряването на  бельо, дрехи, козметика или домакинска техника не говори за добър вкус. Може ли да подарите картина? Тук следват няколко въпроса. Вашият бизнес партньор  харесва ли картини? Какъв жанр, какви цветове предпочита,  къде ще я сложи, ще отива ли на интериора в дома или офиса му. Същото важи и за иконите. Вероизповеданието е личен избор и можете да сбъркате лошо. Не ми се струва че са подходящи подаръци, освен ако не познавате много добре неговите предпочитания.

 

 

 

Много е важно да обърнете внимание дали предмета, който подарявате не се дублира с друг такъв или подобен. Имам познат който казва, че може да отвори магазин за подаръци. От всеки подарен му, има по няколко, които се повтарят. Това обикновено се случва, когато се е появил нов продукт на пазара и всички решават, че те ще бъдат единствените които го купуват.

 

Бизнес партньора Ви е чужденец

 

Ако бизнес партньора Ви е чужденец, е необходимо да проучите и да се съобразите с културата и законите на страната от която е. Изучаването на традициите като религия и начин на живот,  ще ви помогне по-добре да изберете подобаващо произведение

 

Ето някои добри примери за бизнес подаръци

 

 

 

Това е награда, изработена по идея на бизнес предприемач за негов чуждестранен партньор. След като изучава навиците му, той разбира че неговия колега е страстен колоездач и мечтата му е да обиколи света на колело.

Кълбото е изработено от масивен дъб и месингови позлатени апликации във формата на континентите. То и колоездачът се въртят в различни посоки, независими една от друга. Символно - колоездачът обикаля света.

 

Всяка култура има своите завладяващи традиции за подаряване. Те могат значително да се различават от нашата. Но всички те отразяват човешката добронамереност, любов и признателност към другите.

 

Логично е за чужденец да потърсите подарък свързан с историята или традициите на българите.

Обикновено в списъка присъстват реплики на тракийски съкровища. Тези предмети са исторически ценни и за нас самите.

 

 

 

Реплики на съдове от Рогозенското съкровище, сервиз две кани и фиала с грифони. Изработени са от мед и имат сребърно покритие проба 999.9 и частично златно покритие 24К

 

Сувенир-репликите на оригиналните тракийски съдове оживяват в приказка, която се докосва до живота, ритуалите и вярванията на хората живели по това време. Такъв подарък се оценява високо от чуждестранни партньори.

 

 

За да впечатлите, трябва да се постараете да направите нещо различно

 

Добре би било да се насочите към продуктите, които се правят по поръчка. Така ще бъдете сигурни, че ще сте единствени с Вашия подарък. Можете да харесате уникално изделие, изработено специално за Вашия делови партньор. Вие избирате как да изглежда, от какви материални да се изработи, в каква опаковка да бъде.  И нещо много важно, Вие можете да поръчате метална табелка с гравирано лично послание към него. Плочката ще бъде поставена в луксозна кутия до избрания продукт. Този жест се оценява от хората, на които подарявате. Те разбират, че Вие сте се подготвили с подаръка  предварително, а не в последния момент.

 

 

сребърни чаши

 

 

Привлекателната и луксозна опаковка добавя стойност към подаръка

 

Много е важно да обърнете внимание на опаковката. Нейният външен вид  е от особено значение. Това е първото нещо което грабва вниманието. Елегантната и луксозна кутия прави чудесно впечатление.

 

 

 

 

Темата с подходящите подаръци за деловите партньори е голяма. Ако искате да научите повече или да разгледате някои модели, посетете нашия сайт www.zografovart.com

 

Заповядайте в нашето ателие или ни се обадете. За нас ще бъде удоволствие да Ви консултираме и да Ви помогнем да изберете подобаващ дар. Имаме дългогодишен опит в изработването на протоколни, бизнес и  фирмени подаръци.

Ние от Зографов и Син сме тук, за да направим избора на подарък лесно и приятно преживяване. Независимо дали търсите идеалния дар за близък човек или за корпоративно събитие, ние разполагаме с богато разнообразие от възможности, които ще впечатлят всякакъв вкус и предпочитания. Ако желаете, ще Ви консултираме и ще Ви помогнем да изберете най-подходящия подарък за Вашия случай.

прочети още

Можете ли да познаете кое е това нещо, което притежават Анджелина Джоли, шахматистът Анатолий Карпов, Клаус Майне от „Скорпиънс”, австрийският парашутист, който скочи от „ръба” на космоса Феликс Баумгартнер, Симеон Сакскобургготски, АлберII и президентите Георги Първанов, Бронислав Коморовски, Нурсултан Назърбаев, Бил Клинтън и Владимир Путин? това са ювелирните изделия на семейната фирма „Зографов и син” – луксозни подаръци, предимно от благородни материали, които разнасят славата на България във всички краища на света.

прочети още

Българската марка е нарицателно за изящни изделия с красота, стил и уникалност Сребърни чаши, съдове от екзотична дървесина, реплики на тракийски съкровища: повече от 30 години луксозните артикули с марката Зографов са най-добрият избор за подаръци, които впечатляват, вдъхновяват и говорят за красота, сила и майсторство.

прочети още

„Коя дървена чаша за уиски да избера? Имате с различна дървесина, цвят и метал – сребро или позлата. Какво бихте ми предложили?“ Предпочитанието на цветовете и дървесината....

прочети още

Чашите за уиски изработени от орехова дървесина имат наситен, тъмен цвят и гладка текстура, която се чувства удобно в ръката. Комбинацията от материали, топлата и естествена красота на ореховото дърво .....

прочети още

Чашите за уиски от череша имат топъл, привлекателен вид и често се използват за специални поводи. Комбинацията със златни или сребърни акценти, допълват естетиката на дървото. Екзотична, с подчертана ......

прочети още

Когато сме щастливи, предпочитаме ярки и светли цветове, може би бялата или синята чаша. Ако сме в настроение за размисъл, клоним към чашата от орехово дърво. Ако имаме успешен ден, червената или черната чаша ни привличат......

прочети още

Уникалният подарък е незабравим дар, той показва на получателя, че наистина мислите за него, че го разбирате и знаете какво има значение за него. Такъв дар отразява връзката ви. Това е обмислен подарък, който идва от сърце и носи радост. Начинът, по който дарявате е пряко свързан с личното Ви отношение към човека.

прочети още

През годините сме изписвали върху месингови табелки много поздравления, лични пожелания или само имена и дати. По-долу Ви показваме различни текстове-примери според повода. Това може да Ви улесни, когато съставяте Вашият текст.

прочети още

Ако желаете, ние можем да се погрижим за Вашите изделия. Обадете ни се и ще възстановим не само сребърния съд, но и ще нанесем допълнително златно покритие. Така, отново ще притежавате Вашата любима чаша или кана в първоначалния ѝ вид.

прочети още

В тази статия Ви разказваме какво символизират различните видове дървета, как се изработват съдовете от дърво и в какъв вид ги получавате от нашето ателие. Така ще Ви е по-лесно да изберете най-подходящите за Вас или за човека, на който искате да ги подарите.

прочети още

Според последните изследвания, направени от американските биолози и епидемиолози, среброто е в състояние да се справи с новите вируси и бактерии, за разлика от повечето известни антибиотици и антисептични средства. Затова не е странно, че сребърната вода се очертава да се превърне в антибактериално чудо.

прочети още

Когато искате да зарадвате свой близък, приятел или колега по случай празника му, направете нещо специално за него. Подарете му нещо оригинално, въздействащо, персонално, луксозно – нещо уникално. Благодарността, която ще видите в очите му, ще Ви направи щастливи.

прочети още

Ние от “Зографов и син” ви предлагаме луксозни подаръци, събрали дух, емоция и сантимент каквито, обещаваме ви, няма да намерите другаде! ИЗБЕРИ ЦЕНЕН ПОДАРЪК Какъв подарък да изберете за 50-та годишнина?

прочети още

Когато ви се налага да правите протоколни подаръци или да търсите оригинален подарък за чужденец, възможно най-добрият избор са репликите на тракийски съкровища

прочети още

Рогозенското съкровище е открито случайно през 1986г в с. Рогозен. Селото се намира в Северозападна България, близо до гр. Враца.

прочети още

Великденските обичаи са много почитани сред християните по цял свят. Единият от тях е свързан с яйцето. Не е известно от кога датира тази традиция. Някои казват, че яйцата са се боядисвали и раздавали още в Древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция.

прочети още

Да създадеш неповторима емоция на най-близкия или да впечатлиш бизнес партньор, желанието да оставиш нещо за децата си, за децата им, дори за хората след стотици години, е незаменимо чувство и силна мотивация.

прочети още

Ако някога посетите музея във Враца, в трезора му ще откриете невероятна гледка: десетки малки съдове, поставени в специални камери, сякаш говорят и разказват своята история. Пищните им детайли искрят в тъмното и можем само да си представяме как са били изработвани от древните майстори.

прочети още

Когато търсите подарък за имен ден, изберете го така, че да отговаря на историята и образа на празнувания светец. Като стил и направа е добре да се насочите към ръчна изработка, дървен материал, благородно покритие. Ако човекът Ви е близък и имате финансова възможност, подберете предмет от масивно сребро, който ще донесе по-голяма емоционална стойност и ще остане във времето като истинско произведение на изкуството.

прочети още

Майсторските изработки на „Зографов и син“ от злато, сребро и екзотична дървесина се предават от поколения от Андреа Пунчева

прочети още

Когато преди 26 години Николай Зографов решава да се посвети на своето фино изкуство, той не предполага, че след години творенията му ще принадлежат на президенти, дипломати, аристократи, артисти и известни личности от цял свят. Талантливите му ръце извайват съвършени композиции от благородни метали и екзотична дървесина, превръщайки предметите в истински произведения на изкуството.

прочети още

Любомир Зографов пред Bulevard.bg - за наследствения занаят да изработваш подаръци за ценители, Светия граал като вдъхновение и умението да впечатлиш дори Бил Клинтън

прочети още

Тoва, което ни прави различни, е че ние създаваме положителни емоции с всеки наш продукт. Поднасяме радост, облечена в усмивка и добра дума.

прочети още