Чудодейните свойства на среброто в борба срещу вирусите

Чудодейните свойства на среброто в борба срещу вирусите

Медицината е изкуство да се подражава на лечебното въздействие на природата.- Хипократ

 

 

Какво са вирусите – нашественици които нахлуват в нашия организъм и се разполагат удобно в гостоприемни клетки. Те не могат да живеят самостоятелно, нужна им е добра среда. След като клетките ги приемат, вирусите се репликират. Обикновено след това убиват домакините си и търсят нови, за да се размножат.

 За някои от тях вече има създадени ваксини и антивирусни лекарства. С развитието на медицината, светът успява да се пребори с голяма част от инфекциите. За съжаление се появяват нови и нови, срещу които все още няма защита. Като непознатия Корона вирус.

Универсално предпазно средство не само за него, но и за всички болести е хигиената. Необходимо е често миене на ръцете, проветряване на помещенията, здравословно хранене, чайове, мед и други полезни храни и напитки.

 

 Според последните изследвания, направени от американските биолози и епидемиолози,  среброто е в състояние да се справи с новите вируси и бактерии, за разлика от повечето известни антибиотици и антисептични средства. Затова не е странно, че сребърната вода се очертава да се превърне в антибактериално чудо.

 

Какви са полезните свойства на среброто

 

Антисептичното действие на среброто е открито от швейцарския ботаник Карл фон Нигели в края на XIX век. Той е забелязал, че сребърните йони атакуват микроорганизмите и предизвикват тяхната гибел.

Сребърните наночастици навлизат във вирусния геном и блокират разпространението на заразата.

Учени от университета в Арканзас са изследвали процеса на сребърните йони върху живите организми и казват че колоидното сребро бързо унищожава паразитите —бактериални или вирусни, като по никакъв начин не вреди на здравето на човека.

След редица изследвания и наблюдения на сребърните йони върху активността на бактериите, те са установили, че благородният метал не само предпазва, но и въздейства благоприятно върху оздравителния процес на организма. Бактерии, вируси и други микроорганизми умират няколко  минути след контакт със сребърните йони. Това откритие помага в разработването на ефикасни антибиотици за борба с микроскопичния протеинов нашественик.

 

Как се използват свойствата на среброто в борбата с корона вируса

 

Българи от русенския университет „Ангел Кънчев“ допринесоха в борбата с Ковид19, като изобретиха маска с филтър, който от двете страни е с нанесено нано покритие от сребро. Учените са открили, че това тяхно изобретение не само предпазва от коварния вирус, но и го убива.

 

 

В Япония дезинфекцират обществения транспорт със сребърен разтвор, за да ограничат корона вирусната епидемия. От японската управа казват, че ефективността е доказана срещу грипни инфекции.

 

 

На космическата станция „Мир“ използват сребърни йони за дезинфекциране на питейната вода.

 

 

За какво се използва сребърната вода

 

  • Тя е естествен дезинфектант.
  • Сребърната вода се прилага при лечението на сериозни инфекциозни заболявания.
  • Тя е полезна както за пиене, така и за външна дезинфекция на рани.
  • Подсилва имунната система на организма.
  • Има антибактериално и противопаразитно действие.
  • Прочиства кръвта.
  • Има способност да убива бактерии, вируси и други вредни микроорганизми.

 

 

 Каква е разликата между колоидното сребро и сребърната вода 

 

Колоидното сребро съдържа изключително малки сребърни наночастици, които не се разтварят във водата. Този разтвор се получава чрез електролиза. От него могат да се пият минимални количества – не повече от една чаена лъжичка на ден, не по-дълго от 4-5 дена. Трябва да се внимава с количеството, защото прекомерното натрупване на сребро, може да доведе до странични нежелани ефекти.

 

Сребърната вода представлява йонизирани сребърни атоми.  Тя се получава от смесването на водата със сребърните йони. Разтворът, който се извлича не е така наситен както при колоидното сребро. От него може да се пие от 200 до 400 мл на ден.

За да си направите сами от този по-лек разтвор, е достатъчно да сипете в сребърен съд вода и да я оставите за 24 часа. Сребърните йони се отлагат и се смесват с водата. В резултат се получава готов разтвор, подходящ за пиене. Получената сребърна вода няма тази висока наситеност както при колоидното сребро и можете да пиете по една-две чаши на ден. Не трябва да забравяте да  пиете и обикновена вода.

 

 

 Антибактериалните свойства на среброто са познати на хората още от древни времена

 

Много отдавна хората са познавали магическите сили на среброто. Те  са го слагали във водата за да я пречистят. Хранили са се в сребърна посуда.

Повечето древни антични съдове са се изработвали от сребро или злато. Както е известно, Рогозенското съкровище се състои от 165 броя сребърни кани и фиали.

 

 

 

Хипократ „бащата на медицината“ описва в своите трудове лечебната сила на среброто.  Той го е използвал, за да лекува рани и други заболявания.

В древността сребърните съдове са били неизменна част от ежедневието на хората. Те са се хранили в сребро, пиели са в сребро, носили са сребро, лекували са се със сребро. Те са знаели лечебните му свойства и са го използвали непрестанно.

Дори и днес много хора хранят малките деца със сребърна лъжичка.

Ако давате вода на Вашето дете от сребърна чаша, то няма да има стомашни болки /колики/.

 

 

Колко сребърна вода да пиете дневно и от какво

 

Ако съхранявате водата в сребърен съд, препоръчителната доза от нея е една-две чаши или около 300-400 мл на ден.

Съдът, в който сипвате вода, задължително трябва да е с високо съдържание на сребро, проба 950. Не е желателно да пиете от съд с ниско съдържание, особено когато не знаете с какъв метал е свалена неговата проба. Това може да навреди на здравето Ви.

Ако нямате възможност да си направите сребърен разтвор, можете да използвате сребърна чаша, от която да пиете ежедневно обикновена вода. Уталожените минимални количества сребро  пречистват и дезинфекцират течността. 

 

 

Какво е висока проба сребро

 

Чистото сребро е с проба 1000. То обаче не съществува в свободен вид. Най-близко до тази чистота е проба 999,9.

 

 

 

Това е сребро с чисто съдържание без никакви други примеси. За съжаление, металът в това състояние не може да се обработва, защото е много мек и лесно се огъва. Затова се прибавят други сплави, обикновено мед или никел. За съдовете, от които се пие вода се препоръчва среброто да е проба 950. Това означава съдържанието на среброто да е 95%.

 

 

Къде да намеря съдове от висока проба сребро

 

За да се предпазите от грипните заболявания през зимата, препоръчваме Ви да пиете вода от сребърни чаши и кани с висока проба сребро 950. Сребърната вода ще Ви помогне в превантивната борба с бактериите и ще  защити организма Ви от множество болести.

 

 

 

Сребърна чаша за ежедневна употреба или така нареченото канче е  универсално. Пиете вода от него когато сте в планината, когато сте в офиса или у дома то е до Вас. 

Когато пиете вода от сребърна чаша, ще усетите вкуса на чистия планински поток, сякаш природата се е събрала в съда.

 

 

 

Сребърна кана с вместимост 1.2 литра. Тя е удобен съд в който можете да съхранявате сребърна вода.

 

Знаете ли защо през цялата човешка история от епидемиите са се спасявали преди всичко богатите хора? Защото са се хранели в сребърни съдове  със сребърни прибори и са пиели от сребърни чаши.

 

 

 

Запазете Вашето здраве и това на Вашите близки.

 

Вземете сребърно канче за ежедневна употреба, кана, в която да съхранявате сребърна вода или красива сребърна чаша. Среброто не само е полезно, то ще остане завинаги във вашето семейство, така както сребърните съкровища остават от миналото до днес.

 

Всички наши съдове имат печат на фирмата, маркировка на пробата сребро и маркировка от лабораторията на НАП, с които удостоверявваме чистотата на материала.

 

Разгледайте нашите модели на сребърни чаши и кани в сайта ни www.zografovart.com  

Харесайте и поръчайте съд, който ще Ви предпази от болести причинени от вируси.

Не се колебайте, обадете ни се и ние ще го изработим за Вас.

Ние от Зографов и Син сме тук, за да направим избора на подарък лесно и приятно преживяване. Независимо дали търсите идеалния дар за близък човек или за корпоративно събитие, ние разполагаме с богато разнообразие от възможности, които ще впечатлят всякакъв вкус и предпочитания. Ако желаете, ще Ви консултираме и ще Ви помогнем да изберете най-подходящия подарък за Вашия случай.

прочети още

Можете ли да познаете кое е това нещо, което притежават Анджелина Джоли, шахматистът Анатолий Карпов, Клаус Майне от „Скорпиънс”, австрийският парашутист, който скочи от „ръба” на космоса Феликс Баумгартнер, Симеон Сакскобургготски, АлберII и президентите Георги Първанов, Бронислав Коморовски, Нурсултан Назърбаев, Бил Клинтън и Владимир Путин? това са ювелирните изделия на семейната фирма „Зографов и син” – луксозни подаръци, предимно от благородни материали, които разнасят славата на България във всички краища на света.

прочети още

Българската марка е нарицателно за изящни изделия с красота, стил и уникалност Сребърни чаши, съдове от екзотична дървесина, реплики на тракийски съкровища: повече от 30 години луксозните артикули с марката Зографов са най-добрият избор за подаръци, които впечатляват, вдъхновяват и говорят за красота, сила и майсторство.

прочети още

„Коя дървена чаша за уиски да избера? Имате с различна дървесина, цвят и метал – сребро или позлата. Какво бихте ми предложили?“ Предпочитанието на цветовете и дървесината....

прочети още

Чашите за уиски изработени от орехова дървесина имат наситен, тъмен цвят и гладка текстура, която се чувства удобно в ръката. Комбинацията от материали, топлата и естествена красота на ореховото дърво .....

прочети още

Чашите за уиски от череша имат топъл, привлекателен вид и често се използват за специални поводи. Комбинацията със златни или сребърни акценти, допълват естетиката на дървото. Екзотична, с подчертана ......

прочети още

Когато сме щастливи, предпочитаме ярки и светли цветове, може би бялата или синята чаша. Ако сме в настроение за размисъл, клоним към чашата от орехово дърво. Ако имаме успешен ден, червената или черната чаша ни привличат......

прочети още

Уникалният подарък е незабравим дар, той показва на получателя, че наистина мислите за него, че го разбирате и знаете какво има значение за него. Такъв дар отразява връзката ви. Това е обмислен подарък, който идва от сърце и носи радост. Начинът, по който дарявате е пряко свързан с личното Ви отношение към човека.

прочети още

През годините сме изписвали върху месингови табелки много поздравления, лични пожелания или само имена и дати. По-долу Ви показваме различни текстове-примери според повода. Това може да Ви улесни, когато съставяте Вашият текст.

прочети още

Ако желаете, ние можем да се погрижим за Вашите изделия. Обадете ни се и ще възстановим не само сребърния съд, но и ще нанесем допълнително златно покритие. Така, отново ще притежавате Вашата любима чаша или кана в първоначалния ѝ вид.

прочети още

В тази статия Ви разказваме какво символизират различните видове дървета, как се изработват съдовете от дърво и в какъв вид ги получавате от нашето ателие. Така ще Ви е по-лесно да изберете най-подходящите за Вас или за човека, на който искате да ги подарите.

прочети още

Когато искате да зарадвате свой близък, приятел или колега по случай празника му, направете нещо специално за него. Подарете му нещо оригинално, въздействащо, персонално, луксозно – нещо уникално. Благодарността, която ще видите в очите му, ще Ви направи щастливи.

прочети още

Ние от “Зографов и син” ви предлагаме луксозни подаръци, събрали дух, емоция и сантимент каквито, обещаваме ви, няма да намерите другаде! ИЗБЕРИ ЦЕНЕН ПОДАРЪК Какъв подарък да изберете за 50-та годишнина?

прочети още

Когато ви се налага да правите протоколни подаръци или да търсите оригинален подарък за чужденец, възможно най-добрият избор са репликите на тракийски съкровища

прочети още

Има две много реални причини, заради които трябва да се купуват делови подаръци, едната е да благодарите на някого за работата му през годината. Другата - да си гарантирате, че този човек ще продължи да мисли за вас

прочети още

Рогозенското съкровище е открито случайно през 1986г в с. Рогозен. Селото се намира в Северозападна България, близо до гр. Враца.

прочети още

Великденските обичаи са много почитани сред християните по цял свят. Единият от тях е свързан с яйцето. Не е известно от кога датира тази традиция. Някои казват, че яйцата са се боядисвали и раздавали още в Древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция.

прочети още

Да създадеш неповторима емоция на най-близкия или да впечатлиш бизнес партньор, желанието да оставиш нещо за децата си, за децата им, дори за хората след стотици години, е незаменимо чувство и силна мотивация.

прочети още

Ако някога посетите музея във Враца, в трезора му ще откриете невероятна гледка: десетки малки съдове, поставени в специални камери, сякаш говорят и разказват своята история. Пищните им детайли искрят в тъмното и можем само да си представяме как са били изработвани от древните майстори.

прочети още

Когато търсите подарък за имен ден, изберете го така, че да отговаря на историята и образа на празнувания светец. Като стил и направа е добре да се насочите към ръчна изработка, дървен материал, благородно покритие. Ако човекът Ви е близък и имате финансова възможност, подберете предмет от масивно сребро, който ще донесе по-голяма емоционална стойност и ще остане във времето като истинско произведение на изкуството.

прочети още

Майсторските изработки на „Зографов и син“ от злато, сребро и екзотична дървесина се предават от поколения от Андреа Пунчева

прочети още

Когато преди 26 години Николай Зографов решава да се посвети на своето фино изкуство, той не предполага, че след години творенията му ще принадлежат на президенти, дипломати, аристократи, артисти и известни личности от цял свят. Талантливите му ръце извайват съвършени композиции от благородни метали и екзотична дървесина, превръщайки предметите в истински произведения на изкуството.

прочети още

Любомир Зографов пред Bulevard.bg - за наследствения занаят да изработваш подаръци за ценители, Светия граал като вдъхновение и умението да впечатлиш дори Бил Клинтън

прочети още

Тoва, което ни прави различни, е че ние създаваме положителни емоции с всеки наш продукт. Поднасяме радост, облечена в усмивка и добра дума.

прочети още