• Начало »
  • ЛУКСОЗНИ ПОДАРЪЦИ ЗА СТОЙНОСТЕН ЧОВЕК! КАКЪВ ПОДАРЪК ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗА ИМЕН ДЕН?  
ЛУКСОЗНИ ПОДАРЪЦИ ЗА СТОЙНОСТЕН ЧОВЕК! КАКЪВ ПОДАРЪК ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗА ИМЕН ДЕН?  
 
 

 

ЛУКСОЗНИ ПОДАРЪЦИ ЗА СТОЙНОСТЕН ЧОВЕК!
КАКЪВ ПОДАРЪК ДА ИЗБЕРЕТЕ ЗА ИМЕН ДЕН?  


Ние от “Зографов и син” ви предлагаме луксозни подаръци, събрали дух, емоция и сантимент
каквито, обещаваме ви, няма да намерите другаде!

Какъв подарък да изберете за имен ден на близък?

 

Знаете ли, че има хора, които обичат повече имените, отколкото рождените си дни? Именият ден символизира онова, което е заложено като енергия в името ни. То е важна част от цялата ни същност и, подобно на рождения ден, е нашият отличителен белег пред света. Дори да разглеждаме имения ден като празник на много хора със същото име, това е и повод да се обединим с тях и да изпитаме обща емоция от енергията и пожеланията, които получаваме.

Когато избирате подарък за имен ден, съобразете няколко неща: 


1. Изберете подарък, който да е създаден специално за празнуващия

Живеем във време, в което можем да си позволим както емоционални, така и материални придобивки, затова и изборът на подарък не е лесна задача, особено, когато човек има всичко. Ако си мислите, че не можете да купите нищо, с което да изненадате ваш близък човек, то запомнете, че личното отношение е това, което ще впечатли именника, независимо от самия подарък. Изберете предмет, който да е свързан по някакъв начин с личността на близкия ви човек - луксозна кана, специален комплект за пушачи, красив бокал за вино, но с персонална насоченост и лично отношение под формата на табелка с пожелание и красиво послание.

2. Намерете история, свързана с името му и обвържете подаръка с нея

Имените дни са интересен празник, защото носят символика, свързана с името. Можете например да импровизирате с подарък, отговарящ на характеристиката и историята на Светеца, който се почита в конкретния момент. Тъй като за Светците е характерна специална тежест и величие, може да изберете подарък, който като стил и изработка напомня иконите - ръчна изработка, дървен материал, благородно покритие. Ако човекът ви е наистина близък и имате финансова възможност, можете да се спрете на предмет, който ще донесе много по-голяма емоционална стойност и ще остане във времето като истинско произведение на изкуството.

3. Съобразете подаръка с интересите на именика

Именият ден е специален момент, защото е вторият най-важен личен празник в годината. Когато се подготвяте за него, в най-голяма помощ ще ви бъде това да познавате интересите на празнуващия. Това най-лесно и бързо ще ви насочи към сфери, в които да търсите подаръци. Ако е пушач, може да заложите на комплект за лули, който всеки мъж би искал да опита поне веднъж в живота си.. Ако е жена, която обича кафето, можете да изберете ръчно правена чаша за кафе. Да пиеш кафе в красива чаша, която е специално създадена за теб, носи асоциация за величие и специален ритуал, който винаги ще напомня за вас.

4. Изберете красива опаковка

Опаковката е първото нещо, което се забелязва в един подарък. Когато е красива и луксозна, означава, че човекът срещу вас е наистина специален и вниманието към него е важно за вас. Винаги отделяйте време да изберете добър завършек на подаръка си, защото колкото и да е ценен, губи част от посланието си, ако не е опакован по подходящ начин. Можете да изработите сами опаковката, а можете да я поръчате в тон с подаръка. От значение е да съответства на характера на това, което сте избрали за именика - ако е цветен, то и опаковката нека е такава, ако е луксозен и скъп, задължително изберете луксозна опаковка.

5.  Допълнете подаръка с цвете

Имените дни са празник, който няма как да мине без цвете. Ако подаръкът е достатъчно красив и стойностен, можете да добавите към него малко цвете и обратно - ако той е символичен, заложете на оригинален и артистичен букет. Ако пък не обичате да подарявате цветя, то напишете специално пожелание, което да компенсира липсата им. Важно е да усетите характера на вашия любим човек и да се съобразите с това, което би му харесало истински. Със сигурност това остава най-важното правило, което трябва да следвате, когато избирате подарък. Запомнете, че ще докоснете човек, само, ако покажете, че сте опознали личността му и че държите на присъствието му в живота ви.

НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПОДАРЪК

Когато подаряваме подарък, независимо по какъв повод, е важно да го заредим с положителна енергия. Ценният подарък е този, който е изработен и подарен с любов и старание. Интуитивно усещаме кога дадено нещо е подарено с топло чувство и обратно - кога е избрано “през пръстите”. Важни са и материалите, от които е изработен даден предмет. Избирайте твърд и жив материал, като например дърво. Според Фън Шуй дървото влияе добре върху психиката и устойчивостта на човек, създава усещане за комфорт, а също помага на човек да се успокои и възстанови силите си.

Взависимост от именика, можете да изберете подарък, който да остане във времето със стойността си и да му носи особено чувство, когато остане насаме със себе си.
Нашето предложение за ценен подарък е: 

Комплект за лула за него


Лулата е от онзи тип подаръци, които са предназначени за специален човек. Не всеки би оценил подобен жест, затова трябва внимателно да подберете човека, когото ще зарадвате. Към нея трябва да прибавите и подходящ аксесоар, а именно – комплект за лула. Освен поставката, върху която лежи лулата, има контейнер за тютюн с овлажнител и инструменти за почистване на самата лула, както и прецизно изработен пепелник, който ще допринесе за повече стил и лукс в дома.

Внимание! При индивидуална поръчка дизайнерите на фирмата могат да инкрустират инициалите на бъдещия собственик.
По Ваше желание комплектът може да бъде изработен от различен вид дървесина – орехвенгемахагонниангон и др.

450,00 лв.
Цена за един брой. Научи повече за продукта.

Пушенето на лула и пиенето на вино са ритуали, които носят усещане за забавен ход на времето. Днес всеки от нас жадува за спокойствие и време, в което да се отпусне в прегръдката на лукс и изтънченост.

Лулата е символ на зрялост и своеобразен ритуал на удоволствие за истинския пушач, в който старателно се подготвя всеки етап преди самото пушене. Да притежаваш лула е знак, че си достигнал момент от живота си, в който можеш да се насладиш на натрупаните спомени и мъдрост. Всяко важно решение изкристализира по-лесно в присъствието на лула, която е и повод за удоволствие от срещата със себе си.

Подобна на нея, пиенето на вино в специална и красива чаша на подсъзнателно ниво създава усещане за изтънченост. Ръчната изработка и орнаментите пренася душата в 20-те години, когато  жената не е пропускала момента да създаде уют, стил и красота около себе си, дори когато е оставала насаме с мислите си в компанията на чаша с вино.Бокал за червено вино за нея


Ръчно изработен бокал за вино, в който античност и съвремие са събрани в едно.
През Средновековието този тип чаши традиционно са използвани от тамплиерите в техните ритуали. Днес бокалът доставя несравнима наслада при консумирането на божествена напитка в него. Двойните стени на съда позволяват температурата на виното да се запази по-дълго време, което допринася за по-богатото вкусово въздействие на напитката.

Бокалът е изработен от медна ламарина чрез ротационно изтегляне. Външната част е със сребърно покритие проба 999.9, а вътрешната (съдържателят на питието) е със златно покритие 24К.

Спецификация: Н-120, Ф-105мм, 250ml.

360,00 лв.
Цена за един брой. Научи повече за продукта.

Луксозна опаковка за вълнуващо преживяване


Ние знаем каква емоция носи разопаковането на подарък и колко важни са всички онези малки елементи, които придават истински лукс и красота.

Всички наши продукти се предлагат в луксозна опаковка, съобразена с формата и цветовете на чашата, за да придадем завършен вид на цялостното усещане.
Опаковката е подарък от нас и е безплатна.

ОПАКОВКА


Внимание!
При често използване и измиване съществува риск от нарушаване целостта на фините покрития от злато и сребро.

Ако е предвидена честа употреба, за предпочитане е да поръчате изработка от масивен благороден метал – сребро или злато. Така Вашите потребности могат да бъдат напълно удовлетворени.

СЕРТИФИКАТИ

Персонализиран подарък, който докосва душата

Ние знаем, че искате да направите подарък, с който да създадете истинска емоция и да докоснете душата на своя любим човек. Убедени сме, че това ще ви накара да се почувствате горди, че сте разпознали вкуса и интересите му.

Ние ще ви помогнем в тази мисия, като създадем персонализиран подарък, спрямо вашите изисквания. Вие избирате материалите и формата, а от тях ние създаваме красив, луксозен подарък, който ще донесе стойност и незабравимо преживяване.

За още по-силно въздействие ще ви предложим специална метална табелка, върху която да изпишем вашето послание. Това допълнение в някои случаи е от голямо значение, защото вашият подарък е персонализиран, той излиза от анонимност.


Кои сме ние?


Николай и Тициана Зографови основават семейния бизнес „Зографов и сие“ през 1991 г., а след като завършва Художествената Академия през 2008 г. синът им Любомир също се включва.

Прадядото на Николай (и прапрадядо на Любомир) Божин-Еманоил Стимений Зограф е бил иконописец, живял предимно през XIX и починал през 20-те години на XX в. В рода се разказват истории за него и има защо: негови икони има у нас, в Македония, Гърция, дори и в „Свети Петър“ в сърцето на Рим. Интересът към фините изкуства прескача две поколения, но в един момент съвременните Зографови решават да се разровят по-активно и да потърсят негов портрет. Откриват единствения съществуващ и сега той е окачен в ателието им.

 

Клиенти, които купиха този продукт:


"На продуктите на Зографов и син попаднах, докато търсех метална чаша за подарък. Спрях се на Зографов и син, защото подаръкът, който търсех, бе за изключително близък човек и исках да буди възхищение.

На първо място бях впечатлена от професионализма, бързата реакция и отзивчивостта на дамата, с която говорих по телефона, а след това и от изящността на продуктите, тяхната непреходност и въздействие!

Спрях се на бокал за вино, като изработката и красотата му напълно покриха очакванията ми, включително и опаковката, която бе символ на естетика и функционалност. Реакцията при поднасяне на подаръка бе незабравима - за подаряващия, и за получаващия. Почувствах се горда - подаръкът бе за чужденец, а аз бях горда, имайки възможност да поднеса в дар нещо, което е част от историята на България, и същевременно, продукт на майсторство в съвремието.

С удоволствие бих препоръчала Зографов и син, защото продуктите им са впечатляващи.  Поводи за подарък създава сърцето (с отношение към приятел, любим..), а тези продукти са прекрасен израз на възторг!

Бих препоръчала на Зографов и син да разширят гамата от продукти! :)"

- Р.А.

"За Зографов и син научих от приятели. Бяхме им на гости и видяхме съд за пиене на вино-реплика на античен съд. Харесахме го и не след дълго се сдобихме с два. Така първите две бижута, произведени от Зографов и син, на които имаме удоволствието да се радваме, са два киликса. Обичаме да пием с тях, тъй като златното покритието на съдовете определено облагородява вкуса на виното.

Това, с което ни впечатлиха продуктите на Зографов и син бе невероятна изработка, съвършен дизайн и стил на предлагане.

Винаги, когато имам повод, обичам да радвам моите приятели с  някой от стилните предмети, изработени от Зографов и син. Притежавам техни продукти и мога да кажа, че всеки един е съвършен. Последния, закупен продукт по повод 50-годишнината на мой съученик, беше пепелник за пури.

Всеки път, когато подарявам техен подарък, се чувствам щастлива! Винаги бих препоръчала Зографов и син, защото продуктите им са съвършени."

- Жанета Велкова

"Зографов и син ме впечатлиха от едно интервю, на което попаднах случайно. Визията им за продуктите съвпадна с моето желание да направя неповторим, стойностен, ценен подарък за вечността за рождения ден на мой близък човек. Още от пръв поглед бях впечатлена от ювелирното майсторство, изящество и великолепие на продуктите на Зографов и син. Не се колебах и за подарък избрах чаша за ракия, защото в благородния съд, ракията е като в Свещен граал.

След като видях на живо подаръка, очакванията ми бяха абсолютно покрити, а реакцията на рожденика бе впечатляваща - възторг и мълчание от неочаквания подарък.

Ако трябва да опиша продуктите на Зографов и син, бих казала, че са спомени за вечността, достолепие от благородство! Всеки един от луксозните подаръци е подходящ за истинските празници в живота - рождени дни, сватби, кръщенета. Затова бих препоръчала Зографов и син на всяка цена и бих им пожелала да продължават в същия дух!"

- Мария Тонева

ДРУГИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ИМЕН ДЕН

/Сребро/ Чаша за ракия (60 мл)

Ръчно изработена сребърна чаша за ракия, подходящ семеен подарък или спомен от колеги и приятели.

 

 

 
 
/Сребро/ Бокал за червено вино (250 мл)

Ръчно изработен бокал за вино. Подходящ за църковни ритуали (венчавка, кръщене, причастие); подарък по повод личен юбилей или годишнина от важно събитие; признание за професионален успех; подарък за спомен от колеги или приятели. Можем да изработим този продукт за Вас в рамките на 10 дни.

1 730,00 лв.
Поставка за 7 броя лули - Махагон

Ръчно изработена поставка/стойка за лула със седем гнезда. Подарък по повод личен юбилей или годишнина от важно събитие; признание за професионален успех; подарък за спомен от колеги или приятели.

470,00 лв.
Поставка за 7 броя лули - Венге

 

600,00 лв.
Пепелник за пури

Ръчно изработен пепелник за пури. Подарък по повод личен юбилей или годишнина от важно събитие; признание за професионален успех; подарък за спомен от колеги или приятели.

260,00 лв.
Комплект за лула
450,00 лв.