Другите за нас. Интервю за Вагабонд, 31.05.2023

Другите за нас. Интервю за Вагабонд, 31.05.2023

https://vagabond.bg/zografov-gifts-luxury-gifts-3811

 

 

 

 

 

Сребърни чаши, съдове от екзотична дървесина, реплики на тракийски съкровища: повече от 30 години луксозните артикули с марката Зографов са най-добрият избор за подаръци, които впечатляват, вдъхновяват и говорят за красота, сила и майсторство.

Зографов и син е създадена през 1991 г. като семейна фирма. Бързо поставя основите на нов, уникален стил и подход към изработката на сребърни изделия и луксозни подаръци. Всеки артикул е изработен с най-голяма грижа и внимание, за да отговори на изискванията на клиентите за качествени услуги от сребро проба 950, което гарантира дълъг живот и чистота на материала. Благодарение на това и персоналния подход към всеки клиент Зографов и Син се превърна в надежден символ на качество и лукс. За повече информация разговаряме със собственика Любомир Зографов.

 

 

Коя е тайната зад създаването на успешен луксозен бранд в България?

 

Създаването на успешен луксозен бранд в България изисква много усилия и работа, но има няколко ключови елемента, без които успехът е трудно постижим.

На първо място, луксозния бранд трябва да бъде уникален и да създава продукти, които не могат да бъдат намерени другаде, изделия, които друг не може да предложи. Качеството на продуктите е от решаващо значение. Те трябва да бъдат внимателно и прецизно изработени, за да убедят своите клиенти в стойността на изделието. Персонализирането, висококачествените материали и обслужването е от съществено значение. За да се разбере какви са желанията на клиентите и как да им бъдат предоставени, от голямо значение е маркетинговата стратегия.   Брандингът е задължителен, за да бъде марката разпознаваема и запомняща се от потребителите. Вниманието, грижата и отношението към клиентите са едни от основните елементи към успешна луксозна марка.

Всички тези фактори могат да помогнат за създаването на успешен луксозен бранд в България, но той зависи от това, колко добре тези елементи са изпълнени и кои стратегии са избрани за да се постигне.

 

 

Защо “Зографов” остава предпочитан избор за луксозен подарък за държавни институции и частни клиенти?

 

„Зографов“ се наложи като марка в България за изработване на луксозни подаръци и сребърни съдове. Ние създадохме една нова ниша в луксозния и моден свят на страната. Дългогодишният ни опит в изработването на висококачествени, уникални продукти, както и специалното ни отношение към нашите клиенти, ни направи предпочитан партньор за много институции и частни потребители. Коректното ни отношение и високо качество на изделията, създава доверие между нас и нашите клиенти, те се завръщат отново и отново, като водят и други хора със себе си.

Изделията, които предлагаме са подходящи за подаръци при важни събития, като юбилеи, сватби, кръщенета, корпоративни събития, бизнес партньори, фирмени подаръци, посещения на делегации и други. Те представляват комбинация от високо качество, прецизна изработка и уникален дизайн. Важен фактор е персонализирането на продуктите. Гравирането на името или логото на компанията, прави всеки подарък уникален и персонален. Това е особено важно за държавните институции и компаниите, които търсят подаръци, които да оставят запомнящо впечатление на получателя.

 

Какви възможности за персонализация на избрания от нас подарък има?

 

Както вече споменахме по-горе, персонализирането на изделията прави впечатление и подаръкът излиза от анонимност, той е адресиран специално за получателя. Върху предмета можем ръчно да  гравираме име, дата, лого или кратко послание. По-дълъг текст предлагаме да изпишем върху метална табела, която да поставим вътре в луксозната кутия. Този жест подчертава личното отношение към човека, на когото ще направите подаръка и придава повече емоционална стойност на дара.

Друга възможност за персонализация, която нашите клиенти могат да пожелаят, е промяна на някои от детайлите на базовите ни продукти. Промяна на височина на съда, промяна на отделен елемент, промяна  на благородно покритие с друго и т.н. Така изделието може да бъде съобразено с вкусовете и предпочитанията на човека за когото е предназначено.

 

 

Може ли да разкажете повече за производствения процес - от идеята и дизайна до производството?

 

Ние изработваме преди всичко уникати и продукти в малки серии. Процесът започва с идея за предмет, която може да бъде по наш проект или задание от клиент.  Следва проектиране  и оформяне на визията, като съобразяваме материалите, които ще се използват, функцията, която ще изпълнява  продукта,  както и други изисквания ако има такива. След като одобрим дизайна, изработваме негов прототип. Той може да бъде променян докато постигнем търсения резултат. Следва самото изпълнение на униката.  Това включва ръчна изработка, за която са необходими специализирани умения и инструменти. Процесът е дълъг и труден, изисква много прецизност и внимание като подчертаваме уникалността на продукта за да му придадем индивидуален характер.

Нашата цел е да предоставим на клиентите си най-доброто обслужване, като им осигурим персонализирани решения и индивидуално внимание. Разбираме, че всяка поръчка е уникална, затова работим с всеки клиент поотделно, за да удовлетворим неговите нужди и изисквания.

 

 

Интервю за Вагабонд

Ние от Зографов и Син сме тук, за да направим избора на подарък лесно и приятно преживяване. Независимо дали търсите идеалния дар за близък човек или за корпоративно събитие, ние разполагаме с богато разнообразие от възможности, които ще впечатлят всякакъв вкус и предпочитания. Ако желаете, ще Ви консултираме и ще Ви помогнем да изберете най-подходящия подарък за Вашия случай.

прочети още

Можете ли да познаете кое е това нещо, което притежават Анджелина Джоли, шахматистът Анатолий Карпов, Клаус Майне от „Скорпиънс”, австрийският парашутист, който скочи от „ръба” на космоса Феликс Баумгартнер, Симеон Сакскобургготски, АлберII и президентите Георги Първанов, Бронислав Коморовски, Нурсултан Назърбаев, Бил Клинтън и Владимир Путин? това са ювелирните изделия на семейната фирма „Зографов и син” – луксозни подаръци, предимно от благородни материали, които разнасят славата на България във всички краища на света.

прочети още

„Коя дървена чаша за уиски да избера? Имате с различна дървесина, цвят и метал – сребро или позлата. Какво бихте ми предложили?“ Предпочитанието на цветовете и дървесината....

прочети още

Чашите за уиски изработени от орехова дървесина имат наситен, тъмен цвят и гладка текстура, която се чувства удобно в ръката. Комбинацията от материали, топлата и естествена красота на ореховото дърво .....

прочети още

Чашите за уиски от череша имат топъл, привлекателен вид и често се използват за специални поводи. Комбинацията със златни или сребърни акценти, допълват естетиката на дървото. Екзотична, с подчертана ......

прочети още

Когато сме щастливи, предпочитаме ярки и светли цветове, може би бялата или синята чаша. Ако сме в настроение за размисъл, клоним към чашата от орехово дърво. Ако имаме успешен ден, червената или черната чаша ни привличат......

прочети още

Уникалният подарък е незабравим дар, той показва на получателя, че наистина мислите за него, че го разбирате и знаете какво има значение за него. Такъв дар отразява връзката ви. Това е обмислен подарък, който идва от сърце и носи радост. Начинът, по който дарявате е пряко свързан с личното Ви отношение към човека.

прочети още

През годините сме изписвали върху месингови табелки много поздравления, лични пожелания или само имена и дати. По-долу Ви показваме различни текстове-примери според повода. Това може да Ви улесни, когато съставяте Вашият текст.

прочети още

Ако желаете, ние можем да се погрижим за Вашите изделия. Обадете ни се и ще възстановим не само сребърния съд, но и ще нанесем допълнително златно покритие. Така, отново ще притежавате Вашата любима чаша или кана в първоначалния ѝ вид.

прочети още

В тази статия Ви разказваме какво символизират различните видове дървета, как се изработват съдовете от дърво и в какъв вид ги получавате от нашето ателие. Така ще Ви е по-лесно да изберете най-подходящите за Вас или за човека, на който искате да ги подарите.

прочети още

Според последните изследвания, направени от американските биолози и епидемиолози, среброто е в състояние да се справи с новите вируси и бактерии, за разлика от повечето известни антибиотици и антисептични средства. Затова не е странно, че сребърната вода се очертава да се превърне в антибактериално чудо.

прочети още

Когато искате да зарадвате свой близък, приятел или колега по случай празника му, направете нещо специално за него. Подарете му нещо оригинално, въздействащо, персонално, луксозно – нещо уникално. Благодарността, която ще видите в очите му, ще Ви направи щастливи.

прочети още

Ние от “Зографов и син” ви предлагаме луксозни подаръци, събрали дух, емоция и сантимент каквито, обещаваме ви, няма да намерите другаде! ИЗБЕРИ ЦЕНЕН ПОДАРЪК Какъв подарък да изберете за 50-та годишнина?

прочети още

Когато ви се налага да правите протоколни подаръци или да търсите оригинален подарък за чужденец, възможно най-добрият избор са репликите на тракийски съкровища

прочети още

Има две много реални причини, заради които трябва да се купуват делови подаръци, едната е да благодарите на някого за работата му през годината. Другата - да си гарантирате, че този човек ще продължи да мисли за вас

прочети още

Рогозенското съкровище е открито случайно през 1986г в с. Рогозен. Селото се намира в Северозападна България, близо до гр. Враца.

прочети още

Великденските обичаи са много почитани сред християните по цял свят. Единият от тях е свързан с яйцето. Не е известно от кога датира тази традиция. Някои казват, че яйцата са се боядисвали и раздавали още в Древен Египет, Персия, Рим, Китай и Гърция.

прочети още

Да създадеш неповторима емоция на най-близкия или да впечатлиш бизнес партньор, желанието да оставиш нещо за децата си, за децата им, дори за хората след стотици години, е незаменимо чувство и силна мотивация.

прочети още

Ако някога посетите музея във Враца, в трезора му ще откриете невероятна гледка: десетки малки съдове, поставени в специални камери, сякаш говорят и разказват своята история. Пищните им детайли искрят в тъмното и можем само да си представяме как са били изработвани от древните майстори.

прочети още

Когато търсите подарък за имен ден, изберете го така, че да отговаря на историята и образа на празнувания светец. Като стил и направа е добре да се насочите към ръчна изработка, дървен материал, благородно покритие. Ако човекът Ви е близък и имате финансова възможност, подберете предмет от масивно сребро, който ще донесе по-голяма емоционална стойност и ще остане във времето като истинско произведение на изкуството.

прочети още

Майсторските изработки на „Зографов и син“ от злато, сребро и екзотична дървесина се предават от поколения от Андреа Пунчева

прочети още

Когато преди 26 години Николай Зографов решава да се посвети на своето фино изкуство, той не предполага, че след години творенията му ще принадлежат на президенти, дипломати, аристократи, артисти и известни личности от цял свят. Талантливите му ръце извайват съвършени композиции от благородни метали и екзотична дървесина, превръщайки предметите в истински произведения на изкуството.

прочети още

Любомир Зографов пред Bulevard.bg - за наследствения занаят да изработваш подаръци за ценители, Светия граал като вдъхновение и умението да впечатлиш дори Бил Клинтън

прочети още

Тoва, което ни прави различни, е че ние създаваме положителни емоции с всеки наш продукт. Поднасяме радост, облечена в усмивка и добра дума.

прочети още